Ο οίκος Patek Philippe ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις ανοιξιάτικες δημοπρασίες της Γενεύης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι δημοπρασίες ρολογιών που έλαβαν χώρα αυτή την άνοιξη στην Γενεύη ολοκληρώθηκαν, και όπως φαίνεται ο οίκος Patek Philippe ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με συνολικές πωλήσεις ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή με τη 10η έκδοση της Only Watch, όπου το κομμάτι που τράβηξε όλα τα βλέμματα ήταν το Grande and Petite Sonnerie Minute Repeater. Rare Handcrafts Ref. 6301A-010 του οίκου Patek Philippe, το οποίο συγκέντρωσε 17,3 εκατομμύρια δολάρια για τη φιλανθρωπική δημοπρασία.

Only Watch

Τα ρολόγια του οίκου Patek Philippe έκλεψαν επίσης την παράσταση στην δημοπρασία της Antiquorum, με ένα χρυσό ρολόι τσέπης Ref. 605 HU DE να πωλείται για 3,36 εκατομμύρια δολάρια και ένα world timer Ref. 2523 από το 1956 να φτάνει το ποσό των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Antiquorum

Όσον αφορά την δημοπρασία του οίκου Christie’s, όλη η προσοχή στράφηκε στα οκτώ ρολόγια από την συλλογή του Μίκαελ Σουμάχερ, τα οποία συγκέντρωσαν συνολικά 4,4 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο, ένα vintage Patek Philippe Ref. 1518 από ροζ χρυσό πωλήθηκε για 2,7 εκατομμύρια δολάρια, θέτοντας την υψηλότερη τιμή για ένα ρολόι χειρός που πωλήθηκε από τον Christie’s την ανοιξιάτικη σεζόν στη Γενεύη.

Phillips

Στην δημοπρασία του οίκου Phillips, το αστέρι ήταν και πάλι ένα Patek Philippe world timer Ref. 2523/1 που πουλήθηκε για 1,87 εκατομμύρια δολάρια. Η συλλογή Guido Mondani συγκέντρωσε συνολικά 3,97 εκατομμύρια δολάρια και οι συνολικές πωλήσεις για τoν Phillips έφθασαν τα 39,5 εκατομμύρια CHF (περίπου 43,7 εκατομμύρια δολάρια), τοποθετώντας τον οίκο στην κορυφή του leaderboard όσον αφορά τις πωλήσεις.

Η τελευταία δημοπρασία της εβδομάδας ήταν η Important Watches: Part 1 and 2 του οίκου Sotheby’s, με ένα Patek Philippe Ref. 2499J “3rd Series” να πωλείται για 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Η επιτυχία των ανοιξιάτικων πωλήσεων στην Γενεύη παρέχει μια αχτίδα ηλιοφάνειας για τη βιομηχανία ρολογιών στο σύνολό της.


Διαβάστε επίσης: 29 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν στην φετινή δημοπρασία Only Watch

Share.

Comments are closed.