29 εκατ. ευρώ συγκεντρώθηκαν στην φετινή δημοπρασία Only Watch

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

To απόγευμα της 10ης Μάϊου πραγματοποιήθηκε στην Γενεύη η πολυαναμενόμενη δημοπρασία Only Watch, με τους συλλέκτες και τους λάτρεις της ωρολογοποιίας να υποβάλουν προσφορές για μία σειρά από εξαιρετικά κομμάτια που διατέθηκαν για καλό σκοπό.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα μας, η δημοπρασία Only Watch επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2023, ωστόσο, αναβλήθηκε δύο εβδομάδες πριν την διεξαγωγή της, καθώς εξέχουσες επωνυμίες απέσυραν τη συμμετοχή τους εν μέσω ερωτημάτων σχετικά την έλλειψη διαφάνειας του οργανισμού ως προς τα οικονομικά του.

Ήταν μία άβολη στιγμή για όλους τους εμπλεκόμενους, χωρίζοντας τη βιομηχανία ρολογιών σε δύο στρατόπεδα: αυτούς που υποστήριζαν την Only Watch και εκείνους που ήταν πεπεισμένοι ότι κάτι δεν πάει καλά με τα οικονομικά του οργανισμού. Τελικά, παρά το γεγονός ότι διενεργήθηκαν οικονομικοί έλεγχοι και ο οργανισμός απαλλάχθηκε από οποιαδήποτε κατηγορία, 16 μάρκες, από τις 63 που ήταν στον αρχικό κατάλογο, απέσυραν την συμμετοχή τους.

Patek Philippe

Τώρα, όσον αφορά την χθεσινή δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε κάτω από το σφυρί του οίκου Christie’s, οι συλλέκτες είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν προσφορές για 47 μοναδικά κομμάτια, με το Grande and Petite Sonnerie Minute Repeater. Rare Handcrafts Ref. 6301A-010 του οίκου Patek Philippe που σας παρουσιάσαμε εδώ να κλέβει την παράσταση.

Συνολικά, η Only Watch 2024 συγκέντρωσε περίπου 29 εκατομμύρια ευρώ (28.320.000 ελβετικά φράγκα), τα περισσότερα από τα οποία προήλθαν από το Patek Philippe που αναφέραμε παραπάνω.


Διαβάστε επίσης: Only Watch: 47 μοναδικά ρολόγια θα δοθούν για καλό σκοπό

Share.

Comments are closed.