Η τιμή του Patek Philippe Nautilus 5711 έχει εκτοξευτεί μετά την διακοπή του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πριν λίγες μέρες ο οίκος Patek Philippe προκάλεσε σοκ στους κύκλους της ωρολογοποιίας, καθώς ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διακόψει την παραγωγή του Patek Philippe Nautilus Ref. 5711, ενός σπορ μοντέλου από ατσάλι που σχεδιάστηκε από τον θρύλο της ωρολογοποιίας Gérald Genta.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση αυτή του οίκου αύξησε ακόμα περισσότερο την δημοτικότητα, αλλά και την αξία του ρολογιού. Ενώ η συγκεκριμενη αναφορά είχε τιμή λιανικής περίπου 30.000 δολάρια, ήταν ένα από τα πιο πολυποθητα μοντέλα στην αγορά, δεδομένου ότι για να το αποκτήσει κανείς έπρεπε να μπει σε μια λίστα 8 χρόνων.

Ακόμα και πριν την ανακοίνωση του οίκου, η τιμή του ρολογιού είχε ήδη αυξηθεί κατά μεγάλο ποσοστό στην δευτερογενή αγορά. Σύμφωνα με το Chrono24, η τιμή του ρολογιού είχε αυξηθεί κατά 25% όταν η διακοπή της παραγωγής του ήταν ακόμα μια φήμη, ενώ την ημέρας της ανακοίνωσης, είδε μια επιπλέον αύξηση της τάξης του 31%.

Αυτή την στιγμή το πολυπόθητο μοντέλο, το οποίο θεωρείται από πολλούς το “Άγιο Δισκοπότηρο”της ωρολογοποιίας, έχει φτάσει να κοστίζει περίπου 105.000 δολάρια και η τιμή του αναμένεται να αυξηθεί και άλλο. Ο αριθμός των αιτημάτων για αγορά του 5711 από το Chrono24 διπλασιάστηκε και σε σχέση με οποιοδήποτε ρολόι το περασμένο έτος, κάτι που υποδηλώνει ότι όσοι είναι τυχεροί και έχουν στα χέρια τους το συγκεκριμένο μοντέλο, καλά θα κάνουν να το κρατήσουν.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο οίκος ήθελε ανακατευθύνει την προσοχή στα υπόλοιπα μοντέλα που παράγει ή απλά έχει σκοπό να δημιουργήσει μια παρόμοια, βελτιωμένη έκδοση του 5711.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι τον Απρίλιο, οι μάρκες θα ανακοινώσουν τις νέες σειρές του 2021 στην έκθεση Watches & Wonders και είμαστε πρόθυμοι να στοιχηματίσουμε ότι η Patek Philippe έχει μια νέα αναφορά του Nautilus στο μανίκι της.


Διαβάστε επίσης: Το πιο ποθητό ρολόι στον κόσμο βγαίνει εκτός παραγωγής!

Share.

Comments are closed.