Η πιο εξαιρετική συλλογή ρολογιών που έχει συγκεντρωθεί ποτέ!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολλοί είναι αυτοί που συλλέγουν ρολόγια, λίγοι ωστόσο μπορούν να ανταγωνιστούν τον Patrick Getreide, τον Γάλλο επιχειρηματία που διαθέτει μία συλλογή με πάνω από 600 ρολόγια, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι από την Patek Philippe, αλλά και από οίκους όπως η F.P. Journe, η Rolex και η Cartier μεταξύ άλλων.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για την πιο εξαιρετική συλλογή ρολογιών που έχει συγκεντρωθεί ποτέ, με τους ειδικούς να υπολογίζουν πως υπάρχουν μόνο τέσσερις ή πέντε που μπορούν να την ανταγωνιστούν οπουδήποτε στον κόσμο.

Αυτό ωστόσο που είναι ακόμα πιο εκπληκτικό, είναι πως ο Patrick Getreide αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται να απολαύσει από κοντά 160 κομμάτια που επέλεξε προσεκτικά ο ίδιος και η ομάδα του, τα οποία ανήκουν στην συλλογή OAK – που σημαίνει One of A Kind – και πρόκειται να εκτεθούν στο Design Museum του Λονδίνου, όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Patek Philippe Chronograph Ref. 1518R

Δεν γνωρίζουμε την αξία των ρολογιών αυτών, ο ίδιος ωστόσο αδιαφορεί για το πόσο αξίζουν, καθώς σκοπεύει να μην πουλήσει ποτέ κανένα από τα κομμάτια του “Απλώς δεν με παρακινούν οι τιμές”, λέει. “Ετσι είναι η ζωή”. Ο Getreide πιστεύει ακράδαντα ότι τα ρολόγια πρέπει να υπηρετούν τον σκοπό τους, (επιμένει να φοράει όλα τα κομμάτια του), κσι ο σκοπός της έκθεσης είναι να επιστρέψει μόνο λίγη από την απόλαυση που του χάρισαν.

Ο Getreide λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την κατάσταση των ρολογιών, η οποία πρέπει να είναι άριστη. “Υπάρχουν πολλά ρολόγια που δεν αγόρασα επειδή ήταν κατεστραμμένα, επισκευασμένα ή υπερβολικά γυαλισμένα. Είναι δύσκολο γιατί μερικές φορές θέλω να αγοράσω κάτι που μπορεί να είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν το κάνω επειδή δεν υπακούει στους κανόνες μου”, έχει δηλώσει.

Patek Philippe Réf. 1579P

Είναι ένας άντρας που παρακολουθεί με τεράστιο ενδιαφέρον κάθε νέα δημοπρασία ρολογιών και μάλιστα υπήρξαν κάποιες στιγμές που δεν μπορούσε να νικήσει την επιθυμία του για κάποια κομμάτια. “Υπάρχουν μερικές σειρές ρολογιών που αγαπώ πολύ. Μία από αυτές η αναφορά 1579 του χρονογράφου που εισήχθη από τον Patek Philippe το 1943. Όταν αγόρασα το ατσάλινο και το πλατινένιο μοντέλο, έσπασα τα παγκόσμια ρεκόρ για αυτά τα δύο ρολόγια”, λέει. “Τα ήθελα πολύ. Δεν μπορούσα να σταματήσω, έπρεπε να τα έχω.”

Μιλώντας στους FT είχε πει πως “Συνήθιζα να συλλέγω πίνακες ζωγραφικής, αλλά τίποτα δεν μου έδινε τη χαρά και τη συγκίνηση που βρήκα ως συλλέκτης ρολογιών. Και έτσι, με την πάροδο του χρόνου έργα του Πικάσο και του Μπέικον στάλθηκαν σε δημοπρασία για να αντικατασταθούν με perpetual calendars, Heures Universelles, chronographs και grand complications.”

Τώρα, όσον αφορά την έκθεση, χωρίζεται σε έντεκα ενότητες – επτά αφιερωμένες στον Patek Philippe, μία στον F.P. Journe και τον Voutilainen, και τρεις στη Rolex – και μπορεί να την επισκεφτεί κανείς έως τις 25 Μαίου.


Διαβάστε επίσης: Η συλλογή ρολογιών του Έλον Μασκ δεν είναι όσο μεγάλη όσο νομίζεις!

Share.

Comments are closed.