Μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές ρολογιών στον πλανήτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολλοί άνθρωποι συλλέγουν ρολόγια, αλλά λίγοι έχουν μετατρέψει τη συλλογή ρολογιών σε τέχνη.

Ένα από αυτούς είναι ο Γάλλος επιχειρηματίας Patrick Getreide, ο οποίος έχει δαπανήσει 40 χρόνια και πολλά εκατομμύρια ευρώ για να δημιουργήσει μία συλλογή ρολογιών που μόνο απίστευτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ενώ οι περισσότεροι συλλέκτες είναι μυστικοπαθείς και τις συλλογές τους τις βλέπει κανείς σπάνια, ειδικά αν δεν ανήκει στους κύκλους της ωρολογοποιίας, ο Getreide δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, δεδομένου ότι έχει επιλέξει προσεκτικά 160 ρολόγια τα οποία θα εκθέσει στο Design Museum στο Λονδίνο αυτό τον μήνα.

Η συλλογή OAK – που σημαίνει One of A Kind – του Patrick Getreide, περιλαμβάνει περιορισμένης έκδοσης και εξατομικευμένα σύγχρονα μοντέλα, μέχρι χειροποίητα και vintage σπάνια κομμάτια από εξαιρετικούς κατασκευαστές όπως οι Patek Philippe και Francois-Paul Journe.

Ο Getreide πιστεύει ακράδαντα ότι τα ρολόγια πρέπει να υπηρετούν τον σκοπό τους (επιμένει να φοράει όλα τα κομμάτια του), δεν επηρεάζεται από τα γούστα των άλλων και — ειρωνικά, δεδομένης της αστρονομικής αξίας της συλλογής του — αδιαφορεί για το πόσο αξίζουν, καθώς σκοπεύει να μην πουλήσει ποτέ κανένα από τα κομμάτια του (“Απλώς δεν με παρακινούν οι τιμές”, λέει. “Ετσι είναι η ζωή”).

Ο Getreide έχει στην κατοχή του πάνω από 500 ρολόγια – μια από τις μεγαλύτερες ιδιόκτητες συλλογές -, τα οποία διατηρεί σε άψογη κατάσταση, δεδομένου ότι έχει έναν ωρολογοποιό του οποίου η κύρια δουλειά είναι η συντήρηση αυτής της συλλογής.

Η έκθεση χωρίζεται σε έντεκα ενότητες – επτά αφιερωμένες στον Patek Philippe, μία στον F.P. Journe και τον Voutilainen, και τρεις στη Rolex.


Διαβάστε επίσης: 5 λόγοι που όλοι οι συλλέκτες ρολογιών αγαπούν τα Richard Mille

Share.

Comments are closed.