Η OMEGA συνεργάστηκε με την ομάδα ιστιοπλοΐας ALINGHI για ένα Speedmaster ειδικής έκδοσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τον εορτασμό της δεύτερης χρονιάς της συνεργασίας της με την ομάδα ιστιοπλοΐας ALINGHI, ο ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας OMEGA δημιούργησε ένα ρολόι ειδικής έκδοσης, το οποίο ονομάζεται Omega Speedmaster “Dark Side of the Moon” Alinghi και διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία που αντανακλούν τον κόσμο υψηλής τεχνολογίας των σύγχρονων ιστιοπλοϊκών αγώνων.

Ο Raynald Aeschlimann, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Omega, δήλωσε ότι το ρολόι αντιπροσωπεύει τις αξίες που μοιράζονται και οι δύο εταιρείες, και η επιλογή της χρήσης ενός Speedmaster αντικατοπτρίζει την ταχύτητα των αγωνιστικών σκαφών.

“Το νέο ρολόι αντιπροσωπεύει το συνδυασμένο πάθος δύο μεγάλων Ελβετικών εταιριών για κανοτομία και ιστιοπλοΐα. Για να συμβαδίσουμε με τον υπερσύγχρονο σχεδιασμό σκαφών της ALINGHI, αξιοποιήσαμε μια εντυπωσιακή τεχνολογία σε συνδυασμό με τα καλύτερα υλικά και μια πολύ πρωτότυπη σχεδιαστική ιδέα.”

Το νέο ρολόι διαθέτει μαύρη κάσα με διάμετρο 44,25 mm και πάχος 13,80 mm και μια κεραμική στεφάνη με ταχυμετρική κλίμακα από Super-LumiNova. Κάτω από το κρύσταλλο από ζαφείρι υπάρχει ένα μαύρο καντράν, ενώ στην θέση “6” το κλασσικό σχέδιο του υποκαντράν έχει αντικατασταθεί από ένα δίσκο με αμμοβολή και ανοδιωμένο αλουμίνιο που διακοσμείται από το λογότυπο της ALINGHI σε κόκκινο χρώμα.

Στο εσωτερικό του ρολογιού χτυπά o αυτόματος μηχανισμός Omega caliber 1865, που σύμφωνα με τον Aeschlimann είναι ιδανικός για τα πληρώματα των ιστιοπλοϊκών σκαφών, καθώς έχει λεπτό σχεδιασμό και είναι εξαιρετικά ελαφρύς. Για να βελτιώσει τον μηχανισμό, η OMEGA εμπνεύστηκε από το νέο καταμαράν TF35 της ALINGHI. Χρησιμοποιώντας κατάλυση με λέιζερ, δόθηκε στο βασικό δίσκο του καντράν και την κυλινδρική γέφυρα ένα κυψελωτό εφέ, παρόμοιο με το εσωτερικό από ίνες άνθρακα που έχει και το κύτος του σκάφους της ALINGHI.

Το πανέμορφο αυτό ρολόι συνοδεύεται από έναν διάτρητο ιμάντα από καουτσούκ με κόκκινες ραφές.

Για όσους ενδιαφέρονται, το Omega Speedmaster “Dark Side of the Moon” Alinghi αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της OMEGA και σε διάφορους εξουσιοδοτημένους εμπόρους λιανικής πώλησης. Η τιμή του ανέρχεται σε 10.800 δολάρια.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της OMEGA εδώ.

Διαβάστε επίσης: Η OMEGA πρόσθεσε 3 απίστευτα ρολόγια στην συλλογή Constellation

Share.

Comments are closed.