Η Hamilton δημιούργησε ένα ρολόι αποκλειστικά για την ταινία “Tenet” του Κρίστοφερ Νόλαν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ελβετικός οίκος ωρολογοποιίας Hamilton, συνεργάστηκε ακόμα μια φορά με τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν, για την δημιουργία ενός νέου ρολογιού για την πολυαναμενόμενη ταινία μυστηρίου “Tenet”, η οποία λέγεται ότι ακροβατεί ανάμεσα στην κατασκοπεία και στην επιστημονική φαντασία.

Το νέο ρολόι ειδικής έκδοσης είναι βασιμένο σε ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα της μάρκας, το Hamilton Khaki Navy BeLOWZERO. Διατίθεται σε δύο παραλλαγές, το ένα έχει κόκκινο βέλος στον δείκτη των δευτερολέπτων και το άλλο μπλε βέλος, ενώ και από τα δύο λείπει το παραθυράκι της ημερομηνίας. Κάθε ρολόι είναι μια περιορισμένη έκδοση 888 τεμαχίων και συνοδεύεται από μια ειδική συσκευασία, σε μπλε ή κόκκινο χρώμα, που έχει σχεδιαστεί από τον σχεδιαστή παραγωγής της ταινίας.

Για την δημιουργία αυτού του ρολογιού χρειάστηκαν 18 μήνες, κατά την διάρκεια των οποίων έγιναν διάφορες τεχνικές δοκιμές και η παραγωγή στα εργαστήρια της Swatch Group στην Ελβετία. Δεκάδες από αυτά τα ρολόγια παρήχθησαν και χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.

Η πιο βασική αλλαγή που έγινε στο Hamilton Khaki Navy BeLOWZERO Tenet Special Edition είναι η αφαίρεση του παράθυρου ημερομηνίας, που είναι αρκετά ειρωνικό, καθώς η ταινία ασχολείται σε μεγάλο βαθμό με την έννοια του χρόνου. Μια δεύτερη αλλαγή είναι το κόκκινο ή μπλε χρώμα στον δείκτη των δευτερολέπτων, κάτι το οποίο δεν ξέρουμε ακόμα γιατί έγινε, αλλά θα το μάθουμε στην πρεμιέρα της ταινίας στις 31 Ιουλίου.

Το ρολόι διαθέτει μια κάσα με διάμετρο 46mm, η οποία είναι κατασκευασμένη εξ’ ολοκλήρου από τιτάνιο με επικάλυψη μαύρου PVD. Συνοδεύεται από ένα λουράκι από καουτσούκ και είναι αδιάβροχο στα 1.000 μέτρα. Το καντράν του ρολογιού είναι ολόμαυρο, ενώ οι δείκτες και οι ενδείξεις έχουν γκρι χρώμα, με τους δείκτες να έχουν και επικάλυψη Super-LumiNova.

Ενώ δεν ξέρουμε ακόμα πως θα χρησιμοποιηθούν τα ρολόγια στην ταινία, είναι πάντα ωραίο να βλέπουμε τέτοιες συνεργασίες.

Το Hamilton Khaki Navy BeLOWZERO Tenet Special Edition αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Ιουλίου και θα κοστίζει 2.095 δολάρια. Περισσότερες πληροφορίες την επίσημη ιστοσελίδα της Hamilton εδώ.

Δείτε παρακάτω το σχετικό trailer:

Διαβάστε επίσης: Το νέο Rolex της MAD Paris θα σας κάνει να τρίβετε τα μάτια σας!

Share.

Comments are closed.