Η Grand Seiko μόλις κυκλοφόρησε ένα εντυπωσιακό ρολόι αξίας 30.000 δολαρίων!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Grand Seiko μόλις κυκλοφόρησε ένα εκπληκτικό παράδειγμα ενός κλασικού ρολογιού, το οποίο αποτίει φόρο τιμής τόσο στην παραδοσιακή ιαπωνική χειροτεχνία όσο και στην μακρόχρονη ιστορία της Seiko, καθώς διαθέτει ένα καντράν που κατασκευάστηκε με την τεχνική Urushi, αλλά και τον αυτόματο μηχανισμό 9S64, ο οποίος προσφέρει 72 ώρες απόθεμα ισχύος.

Το καντράν του ρολογιού είναι κατασκευασμένο από την λάκα Urushi, που προέρχεται από δέντρα που καλλιεργούνται έξω από την πόλη Joboji που βρίσκεται κάτω από το βουνό Mt. Iwate, το οποίο αναφέρεται συχνά και ως “Nanbu Fuji” για την ομοιότητά του με το όρος Fuji και μπορεί να το δει κανείς από το Shizukuishi Watch Studio.

Το έντονο μαύρο λακαρισμένο καντράν συνδυάζεται με χρυσούς δείκτες και αραβικούς αριθμούς, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με την παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική Maki-e, η οποία απαιτεί τρομακτική ακρίβεια. Η γνώση της Maki-e και των πολλών τεχνικών της, απαιτεί πολλά έτη εντατικής εκπαίδευσης και στο συγκεκριμένο ρολόι έγινε από τον master Isshu Tamura.

Το Grand Seiko SBGW262 διαθέτει μια κάσα με διάμετρο 39mm από χρυσό 18Κ, κρύσταλλο από ζαφείρι και έναν μαύρο δερμάτινο ιμάντα με κούμπωμα από χρυσό 18Κ. Aυτή την στιγμή είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της Grand Seiko και η τιμή του ανέρχεται σε 30.000 δολάρια.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε επίσης: Ένα πανέμορφο ρολόι περιορισμένης έκδοσης από την Patek Philippe

Share.

Comments are closed.