Η Grand Seiko αποκάλυψε 4 νέα ρολόγια για κάθε εποχή του χρόνου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά την επιτυχία της “Season’s Collection” που κυκλοφόρησε το 2019, η Grand Seiko αποφάσισε να κυκλοφορήσει μία νέα αντίστοιχη συλλογή, η οποία περιλαμβάνει τέσσερα νέα GMT μοντέλα, καθένα από τα οποία αποτίει φόρο τιμής σε μία από τις 24 εποχιακές σεζόν που περιγράφονται από τους Ιάπωνες ως “Sekki”.

Η Grand Seiko επέλεξε να χρησιμοποιήσει δύο μοντέλα “Hi-Beat” για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, και δύο μοντέλα Spring Drive για Φθινόπωρο και Χειμώνα. Σε ανίθεση με τα μοντέλα του 2019, τα οποία ήταν διαθέσιμα για αγορά μόνο στις Η.Π.Α, τα τέσσερα νέα μοντέλα συμπεριλαμβάνουν την λειτουργία GMT και θα είναι διαθέσιμα για αγορά παγκοσμίως.

Το μοντέλο Shunbun (SBGJ251) με το πράσινο καντράν αντιπροσωπεύει την άνοιξη, και το μοντέλο Shōsho (SBGJ249) με το κυμματιστό μπλε καντράν αντιπροσωπεύει το καλοκαίρι. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι με διάμετρο 39,5 mm, η οποία είναι ανθεκτική στο νερό στα 30 μέτρα, έναν δακτύλιο 24 ωρών τυπωμένο στο καντράν, το παραθυράκι τις ημερομηνίας στην θέση 3 και δείκτες που το σχήμα τους θυμίζει σπαθί.

Στο εσωτερικό των δύο μοντέλων φιλοξενείται ο αυτόματος μηχανισμός 9S86 Hi-Beat της Grand Seiko, ο οποίος χτυπά με συχνότητα 5 Hz, αποτελείται από 37 κοσμήματα και προσφέρει απόθεμα ισχύος περίπου 55 ώρες.

Το φθινόπωρο (Kanro) αντιπροσωπεύεται από το μοντέλο SBGE271, το οποίο διαθέτει ένα μαύρο κυμματιστό καντράν, και ο Χειμώνας (Tōji) από το μοντέλο SBGE269 που διαθέτει ένα ασημί καντράν. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι με διάμετρο 40,2 mm, η οποία είναι ανθεκτική στο νερό στα 100 μέτρα, το παραθυράκι της ημερομηνίας στην θέση 3 και μια ένδειξη αποθεματικού ισχύος μεταξύ της θέσης 7 και 8.

Στο εσωτερικό των δύο μοντέλων φιλοξενείται ο πρωτοποριακός μηχανισμός 9R66 Spring Drive της Grand Seiko, ο οποίος χτυπά με συχνότητα 36.000 δονήσεις/ώρα και προσφέρει απόθεμα ισχύος περίπου 72 ώρες.

Και τα τέσσερα μοντέλα διαθέτουν μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και θα διατεθούν τον Μάιο του 2021. Οι εκδόσεις GMT Twenty-Four Seasons Hi-Beat θα κοστίζουν 6.800 δολάρια και οι εκδόσεις Spring Drive θα κοστίζουν 6.000 δολάρια.


Διαβάστε επίσης: Δείτε το πολύχρωμο ρολόι που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο η G-Shock

Share.

Comments are closed.