Η Breitling επαναφέρει το θρυλικό ρολόι που κυκλοφόρησε την δεκατία του 60′

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Breitling μόλις ανακοίνωσε την επιστροφή του χρονογράφου Top Time, ο οποίος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την δεκαετία του 60′ και απευθυνόταν κυρίως σε πιο νεαρούς άντρες, καθώς είχε ένα τολμηρό σχέδιο και ήταν πιο προσιτό σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα του οίκου, όπως το Navitimer και το Chronomat.

Το Top Time έγινε ιδιαίτερα γνωστό όταν φορέθηκε από τον Σον Κόνερι στην James Bond ταινία “Thunderball” του 1965, ωστόσο έχει το μειονέκτημα ότι δεν είναι εξοπλισμένο με τον μετρητή Γκάιγκερ (όργανο για την ανίχνευση και μέτρηση της ιονίζουσας ακτινοβολίας) που είχε το ρολόι του Πράκτορα 007.

Το νέο μοντέλο διαθέτει μια κάσα 41 mm από ανοξείδωτο ατσάλι, η οποία αυξήθηκε σε σχέση με το πρωτότυπο μοντέλο, του οποίου η κάσα ήταν 35mm. Στο εσωτερικό του χτυπά ο αυτόματος μηχανισμός Caliber 23 της Breitling, ο οποίος προσφέρει απόθεμα ισχύος 48 ώρες και έχει πιστοποίηση χρονομέτρου COSC.

Αυτό που χαρακτηρίζει το ρολόι είναι το Zorro καντράν, το οποίο θυμίζει αρκετά τα καντράν τύπου Panda ή αντίστροφου Panda (η πλάκα του ρολογιού είναι μαύρη και οι μετρητές λευκοί), και σύμφωνα με την Breitling δίνει στο Top Time μια “παιχνιδιάρικη” εικόνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Breitling, Georges Kern, σχολίασε: “Οι οπαδοί της Breitling πάντα αγαπόυσαν το καντράν του Top Time. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε πριν από 55 περίπου χρόνια, ήταν ένα ρολόι που απευθυνόταν στο νεανικό κοινό και αντικατόπτριζε την ελευθερία και το πνεύμα της δεκαετίας του 1960, και είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι συνεχίζει ακόμα και σήμερα να ξεχωρίζει.”

Το νέο Breitling Top Time είναι μια περιορισμένη έκδοση 2000 τεμαχίων και συνοδεύεται από ένα ψηφιακό “διαβατήριο”, το οποίο επιβεβαιώνει την κυριότητα και την αυθεντικότητα του ρολογιού, εάν κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης του προσπαθήσει να το πουλήσει. Η τιμή του ανέρχεται στα 4.850 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Breitling εδώ.

Διαβάστε επίσης: Ένα πανέμορφο και προσιτό καταδυτικό ρολόι για καλό σκοπό

Share.

Comments are closed.