Ένα πανέμορφο ρολόι από την G-Shock με έμπνευση τα κράνη kabuto των σαμουράι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αρκετή ιαπωνική τεχνογνωσία, μπόλικη καινοτομία και ένας άκρως ανθεκτικός χαρακτήρας, είναι τα βασικά συστατικά των ρολογιών της G-Shock, τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε συνθήκη, είναι πολύ προσιτά, και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό παγκοσμίως.

Πρόσφατα η ιαπωνική εταιρεία πρόσθεσε ακόμα ένα εντυπωσιακό μοντέλο στην σειρά ρολογιών υψηλής αντοχής, MR-G. Το νέο ρολόι ονομάζεται MRG-B2000SH Shougeki-Maru και παίρνει έμπνευση από το παραδοσιακό κράνος kabuto που φορούσαν οι Ιάπωνες σαμουράι, το οποίο εκτός από μέσο προστασίας ήταν και ένδειξη κοινωνικής θέσης και ικανότητας.

Το νέο ρολόι, το οποίο αντικατοπτρίζει τις ισχυρές πεποιθήσεις των σαμουράι, διαθέτει μια στεφάνη από μέταλλο που έχει λαξευτεί στο χέρι από τον Masao Kobayashi, έναν μεταλλουργό με εξειδίκευση στην τεχνική κυνηγιού, ο οποίος συμπεριέλαβε την εικόνα ενός δράκου που ανεβαίνει στους ουρανούς.

Η επιφάνεια της στεφάνης και του μπρασελέ προσομοιώνει την τεχνική φινιρίσματος tetsu sabiji (σκουριασμένος χάλυβας) που χρησιμοποιήθηκε στο Shougeki-Maru, το πρωτότυπο κράνος kabuto που παίρνει έμπνευση το νέο MR-G.

Η vintage αισθητική στο ρολόι δημιουργήθηκε από τον τεχνίτη Masanao Kikuchi, με την χρήση ειδικών καλουπιών με βάση την άμμο. Επιπλέον, η στεφάνη και το μπρασελέ διαθέτουν στρώσεις από καφέ και μπλε επιχρίσματα ιόντων (IP), τα οποία δίνουν στο ρολόι την στιβαρή εμφάνιση του σκουριασμένου χάλυβα και του navy μπλε που διαθέτει το κράνος Kabou Shougeki-Maru.

Εκτός από την μοναδική εμφάνιση, το MRG-B2000SH μπορεί να συνδεθεί smartphone μέσω Bluetooth®, ενώ η ώρα του διορθώνεται αυτόματα κατά την άφιξη σε διαφορετική ζώνη ώρας.

Το MRG-B2000SH Shougeki-Maru είναι μια περιορισμένη έκδοση 400 τεμαχίων και η τιμή του είναι περίπου 8.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ακόμα ένα απίστευτο ρολόι από την G-Shock με military στυλ

Share.

Comments are closed.