Ένα από τα πιο σπάνια και ακριβά ρολόγια που έγιναν ποτέ!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο οίκος Phillips ανακάλυψε σε μια ευρωπαϊκή συλλογή ένα πάρα πολύ σπάνιο ρολόι του οίκου Patek Philippe, το οποίο θα προσφερθεί προς πώληση ως μέρος της δημοπρασίας “The Geneva Watch: XIII” που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαΐου. Η τιμή εκτίμησης του ρολογιού είναι 3.730.000 δολάρια.

Το συγκεκριμένο ρολόι πιστεύεται ότι είναι ένα από τα έντεκα Patek Philippe Ref. 2523 που παρήχθησαν έχοντας καντράν από σμάλτο που δημιουργήθηκε με την τεχνική Cloisonnéé. Τα πέντε από αυτά διέθεταν στο καντράν τους το πολύχρωμο διάγραμμα της Βόρειας Αμερικής, τα τρία της Νότιας Αμερικής και τα υπόλοιπα τρία της Ευρασίας.

Phillips

Από τα τρία ρολόγια που διαθέτουν καντράν με την απεικόνιση της Ευρασίας, το ένα είναι μέρος της συλλογής του οίκου Patek Philippe που στεγάζεται στο μουσείο της Γενεύης, το δεύτερο βρίσκεται σε μια ξεχωριστή ιδιωτική συλλογή, ενώ το τελευταίο είναι το παλαιότερο από τα τρία, και πριν την ανακοίνωση της δημοπρασίας του, ήταν άγνωστο στους κύκλους της ωρολογοποιίας.

Phillips

Το καντράν του ρολογιού, το οποίο περιγράφεται ως άψογο δεδομένης της ευθραυστότητας του σμάλτου, κάνει το ρολόι ακόμα πιο ελκυστικό, με τον οίκο να περιγράφει το Ref. 2523 ως το “end game” για τους συλλέκτες.

Ο Aurel Bacs, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων των ρολογιών του οίκου Phillips, δήλωσε: “Το ρολόι αυτό είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά, δυσεύρετα και ελκυστικά κομμάτια υψηλής ωρολογοποιίας στον κόσμο. Με το μόνο ρολόι που ίσως θα μπορούσε να συγκριθεί όσον αφορά την σημασία της καθαρής ωρολογοποιίας, είναι το Patek Philippe Ref. 1518 από ανοξείδωτο ατσάλι.

Phillips

Η δημοπρασία “The Geneva Watch: XIII”, αναμένεται να είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων ετώ, και ήδη έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στους κύκλους της ωρολογοποιίας.


Διαβάστε επίσης: Η τιμή του Patek Philippe Nautilus 5711 έχει εκτοξευτεί μετά την διακοπή του

Share.

Comments are closed.