Ένα από τα πιο περιζήτητα ρολόγια της IWC επέστρεψε και δείχνει υπέροχο!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με την έκδοση “Tribute to 3705” του χρονογράφου της οικογένειας ρολογιών Pilot, η IWC Schaffhausen ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να τιμήσει το θρυλικό Ceramic Fliegerchronograph (ref. 3705) του 1994. Αφού πέρασε στην αφάνεια για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, αναδείχθηκε σε ένα κλασσικό αγαπημένο μοντέλο και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο περιζήτητα ρολόγια από την πρόσφατη ιστορία της IWC.

Η νέα έκδοση που κυκλοφορεί προς τιμή του αρχικού μοντέλου, αποτελεί πιστή αντιγραφή της πρωτότυπης σχεδίασης του καντράν. Όμως, η κάσα του είναι κατασκευασμένη από Ceratanium®, ένα επαναστατικό υλικό που έχει δημιουργήσει η IWC, αντί για κεραμικό. Η ειδική αυτή έκδοση τροφοδοτείται από τον μηχανισμό 69380 της IWC και συνοδεύεται από μαύρο λουράκι από δέρμα μόσχου, ενώ κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 1.000 τεμαχίων.

IWC

Καθ’ όλη την ιστορία των 152 ετών της, η IWC έχει δημιουργήσει μοντέρνα θρυλικά ρολόγια, όπως το Big Pilot ή το Portugieser Chronograph. Θαμμένα όμως στα αρχεία της, βρίσκονται και κρυμμένα διαμάντια. Ρολόγια τα οποία πέρασαν απαρατήρητα πριν αποκτήσουν απροσδόκητη δόξα. Ένα από αυτά είναι το “IWC Fliegerchronograph Ceramic” του 1994, το πρώτο Pilot’s Watch με κάσα κατασκευασμένη από μαύρο κεραμικό οξειδίου του ζιρκονίου. Παρά τη χρήση αυτού του ιδιαίτερα πρωτοποριακού υλικού και τη λιτή σχεδιαστική του γραμμή, ο χρονογράφος αυτός δεν γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Κυκλοφόρησαν αρχικά περίπου 1.000 ρολόγια και λίγα χρόνια μετά η παραγωγή του διακόπηκε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΡΟΛΟΓΙΩΝ

Το 3705 δεν έγινε διάσημο παρά μονάχα ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα. Μετά τη δημοσίευση διαφόρων άρθρων σε εξειδικευμένα blogs, το “Black Flieger” τράβηξε την προσοχή ενός αυξανόμενου αριθμού θαυμαστών της ωρολογοποιίας. Με φωσφορίζοντες δείκτες και σύμβολα, τα οποία με την πάροδο του χρόνου είχαν αποκτήσει ένα ζεστό πορτοκαλί χρώμα, το άλλοτε ξεχασμένο ρολόι, άρχισε να κερδίζει τις καρδιές των συλλεκτών με την ξεχωριστή vintage γοητεία του. Ένα κομμάτι από την προσωπική συλλογή του πρώην διευθυντή της IWC, Günter Blümlein δημοπρατήθηκε για το εντυπωσιακό ποσό των 53.370 δολαρίων. Αλλά το 3705 δεν αποτελεί μόνο μέρος της κληρονομιάς της IWC ως κατασκευαστή επαγγελματικών ρολογιών για αεροπόρους.

IWC

Με την μαύρη του κάσα από κεραμικό, το μοντέλο αυτό αποτελεί και μια πρώτη μαρτυρία της εκτενούς τεχνογνωσίας που η IWC έχει αποκτήσει στην κατασκευή υλικών από τη δεκαετία του 1980. Μια ποιότητα που εξακολουθεί να κάνει την εταιρεία να ξεχωρίζει στον χώρο της μοντέρνας ωρολογοποιίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΑΜΙΚΟ ΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΖΙΡΚΟΝΙΟΥ ΣΤΟ CERATANIUM®

Το Pilot’s Watch Chronograph Edition “Tribute to 3705” (Ref. 387905) που μόλις κυκλοφόρησε, αποδίδει φόρο τιμής σε αυτό το εξαιρετικό ρολόι και διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό 1.000 τεμαχίων. Το καντράν αποτελεί ρέπλικα του πρωτότυπου από τη δεκαετία του 1990. Δύο υπό-καντράν τοποθετημένα στις θέσεις ώρας 9 και 12 κάνουν χρονομέτρηση διάρκειας μέχρι και 12 ωρών, ενώ ο μικρός δείκτης των δευτερολέπτων είναι τοποθετημένος στη θέση ώρας 6. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του ρολογιού είναι η ένδειξη της ημερομηνίας στη θέση ώρας 3.

IWC

Το 3705 καινοτόμησε στη χρήση μαύρου κεραμικού και η tribute έκδοση του ομοίως περιλαμβάνει μια πρόσφατη καινοτομία των μηχανικών υλικών της IWC: η κάσα, τα κουμπιά του χρονογράφου και το κούμπωμα στο λουράκι του είναι κατασκευασμένα από Ceratanium®, ένα υλικό που έχει κατασκευάσει η IWC και το οποίο από τη μία είναι ελαφρύ και στιβαρό όπως το τιτάνιο, ενώ από την άλλη είναι το ίδιο σκληρό και ανθεκτικό στις εκδορές όπως το κεραμικό. Στο πρώτο στάδιο, τα μέρη της κάσας δημιουργούνται από ένα ειδικό μείγμα τιτανίου. Στη συνέχεια, περνούν από μια διαδικασία ψησίματος σε φούρνους κατά τη διάρκεια της οποίας συντελείται μια μετατροπή φάσης, και η επιφάνεια του υλικού αποκτά ιδιότητες όμοιες με του κεραμικού.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ 69380 ΤΗΣ IWC

Ενώ το πρωτότυπο 3705 τροφοδοτούνταν από τον μηχανισμό Valjoux 7750, το καινούργιο Pilot’s Watch Chronograph Edition “Tribute to 3705” χρησιμοποιεί την υπερσύγχρονη τεχνολογία των μηχανισμών από το Schaffhausen. Στο εσωτερικό της κάσας των 41 χιλιοστών, λειτουργεί ο μηχανισμός 69380 που έχει κατασκευάσει η IWC. O δυνατός και μεγάλης ακριβείας μηχανισμός σε κλασσική σχεδίαση column- wheel, αποτελεί ένα από τα νεότερα επιτεύγματα των μηχανικών της IWC. To αμφίδρομης κατεύθυνσης σύστημα κουρδίσματος διαθέτει αξιόπιστο απόθεμα ενέργειας 46 ωρών.

Το Pilot’s Watch Chronograph Edition “Tribute to 3705” διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό 1.000 τεμαχίων αποκλειστικά μέσω του IWC.com, του wechat, του YNAP και του flagship store στο Tmall. Η τιμή του ανέρχεται σε 13.400 ευρώ.


Διαβάστε επίσης: Ένας νέος “πρίγκιπας” εισήλθε στο παλάτι της IWC

Share.

Comments are closed.