Έλβις Πρίσλεϊ: Το πιο εντυπωσιακό ρολόι στην συλλογή του “Βασιλιά του Rock n’ Roll”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το “στολίδι” της συλλογής των ρολογιών του “Βασιλιά του Rock n’ Roll”, Έλβις Πρίσλεϊ, μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά από το κατάστημα M.S. Rau με έδρα την Νέα Ορλεάνη.

Σχεδιασμένο από τον ελβετικό οίκο ωρολογοποιίας Ebel, το ρολόι από κίτρινο χρυσό 14 καρατίων είναι τόσο λαμπερό όσο ο ίδιος ο “Βασιλιάς” και ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα, πιο παραδοσιακά Rolex και Omega που είχε στην κατοχή του. Διαθέτει εντυπωσιακό οδοντωτό μπρασελέ με μία εσωτερική επένδυση αλυσίδας στη μία πλευρά, μπλε ενδείξεις και στεφάνη επενδυμένη με 26 στρογγυλά διαμάντια.

Ο θρύλος λέει ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ χάρισε το ρολόι στον τραγουδιστή J.D. Sumner, και μάλιστα είχε χαράξει στο πίσω μέρος της κάσας το μήνυμα: “From Elvis to J.D. Sumner, 1974”. Ο Έλβις ήταν γνωστό ότι πρόσφερε στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του δώρα ως ένδειξη αναγνώρισης, σεβασμού και εκτίμησης, αλλά αυτό ίσως είναι το πιο “εξωφρενικό” αντικείμενο που έχει χαρίσει ποτέ.

M.S. Rau

“Τη δεκαετία του 1980, ο J.D. Sumner πούλησε όλα τα κοσμήματα και τα αναμνηστικά που του είχε χαρίσει ο Έλβις στον πάλαι ποτέ ιδιοκτήτη του Stamps Quartet, Mike Moon, ο οποίος ήταν φανατικός θαυμαστής και συλλέκτης των αντικειμένων που άνηκαν στον Βασιλιά” ανέφερε ο ιδιοκτήτης του M.S. Rau, Bill Rau. “Μετά τον θάνατο του Έλβις το 1977, ο Sumner ενθάρρυνε τον Moon να ανοίξει το πρώτο Μουσείο Έλβις στο Pigeon Forge του Τενεσί, κάτι που έκανε το 1979. Αυτό το ρολόι παρέμεινε στη συλλογή του μουσείου μέχρι το 2018 και στη συνέχεια πουλήθηκε σε έναν ιδιώτη συλλέκτη, ο οποίος με την σειρά του το πούλησε στο M.S. Rau”, πρόσθεσε.

M.S. Rau

Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια, το ρολόι παραμένει σε άριστη κατάσταση. Φυσικά, συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας και μία φωτογραφία του Έλβις να το φοράει στον καρπό του.
Όσον αφορά την τιμή, είναι διαθέσιμο για 495.000 δολάρια.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: Το εξαιρετικά σπάνιο ρολόι Patek Philippe που πυροδότησε “πόλεμο” προσφορών

Share.

Comments are closed.