Γιατί τα Rolex είναι τόσο ακριβά;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν ρωτήσετε τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο να ονοματίσουν την καλύτερη μάρκα ρολογιών, η απάντηση που θα λάβετε είναι πιθανόν: η Rolex.

Καταρχήν η Rolex είναι ένας οίκος ωρολογοποιίας που μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα πιο θρυλικά ρολόγια στον κόσμο. Ο κύριος σκοπός ενός ρολογιού είναι φυσικά να δείχνει την ώρα, ωστόσο η Rolex έχει πάει τα πράγματα σε άλλο επίπεδο από άποψη αισθητικής και πολυπλοκότητας, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες μάρκες ωρολογοποιίας παγκοσμίως όπως η IWC, η Audemars Piguet, η Vacheron Constantin, η Tag Heuer, η Jaeger-LeCoultre και άλλες.

Παρά το γεγονός ότι τα Rolex είναι εξαιρετικά ακριβά ρολόγια, πολλοί είναι οι άντρες που προσπαθούν να αποκτήσουν ένα στη ζωή τους, καθώς, όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, ένα ρολόι υψηλής ωρολογοποιίας είναι μια καλή επένδυση και φυσικά μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά.

Η Rolex κυκλοφόρησε τα πρώτα της ρολόγια την δεκαετία του ’50, ξεκινώντας με μοντέλα όπως το Submariner, το Milgauss, το Explorer και το GMT. Αυτά τα ρολόγια σχεδιάστηκαν με σκοπό να είναι “εργαλεία” στον καρπό των ανδρών και εξακολουθούν να αποτελούν την επιτομή των Rolex ρολογιών ακόμα και σήμερα.

Η Rolex έγινε σταδιακά μια μάρκα πολυτελείας λόγω του χρόνου και της τεχνολογίας που επενδύθηκε σε κάθε ρολόι. Σήμερα, είναι από τα πιο επιθυμητά ρολόγια διεθνώς, για την ανώτερη ποιότητα και την απαράμιλλη αξία τους.

Πολλοί ωστόσο αναρωτιούνται: γιατί τα ρολόγια Rolex είναι τόσο ακριβά; Και πώς συνεχίζεται να αυξάνεται η αξία τους; Αυτό το βίντεο απαντά σε αυτό και πολλά άλλα ερωτήματα, ενώ παράλληλα μας δίνει ένα μάθημα ιστορίας για τον θρυλικό ελβετικό οίκο υψηλής ωρολογοποίας.

Διαβαστε επίσης: Οι καλύτερες κυκλοφορίες της Rolex για το 2019

Share.

Comments are closed.