Δύο από τα πιο όμορφα ρολόγια που παρουσίασε ο Vacheron Constantin το 2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η τελειότητα είναι μια δύσκολη έννοια στον κόσμο της υψηλής ωρολογοποιίας, και ακόμα πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Αλλά αν κάνεις κάτι για 265 συνεχόμενα χρόνια, η τελειότητα είναι το κριτήριο με το οποίο είσαι υποχρεωμένος να μετρήσεις τον εαυτό σου.

Αυτό ακριβώς έχει καταφέρει ο παλαιότερος οίκος ωρολογοποιίας στον κόσμο, Vacheron Constantin, που είναι γνωστός για την δημιουργία ρολογιών υψηλής ποιότητας, πολλά από τα οποία μας γυρίζουν πίσω, στην περίοδο που θεωρείται ως η “χρυσή εποχή” της ωρολογοποιίας.

Πέρυσι τον Απρίλιο ο οίκος, μαζί με άλλες 29 μάρκες πολυτελών ρολογιών και εξειδικευμένους ωρολογοποιούς, έλαβε μέρος διαδικτυακή έκθεση ωρολογοποιίας που οργάνωσε η ιστοσελίδα watchesandwonders.com, στην οποία παρουσίασε 11 πανέμορφα ρολόγια. Δύο από αυτά άνηκαν στην συλλογή Fiftysix που έκανε το ντεμπούτο της το 2018, η οποία δημιουργήθηκε για να προσελκύσει μια νεότερη γενιά πελατών.

Ο λόγος για το Vacheron Constantin Fiftysix Self-Winding, το οποίο ήταν μια απλή έκδοση με ώρα και ημερομηνία, και το Vacheron Constantin Fiftysix Complete Calendar, το οποίο ήταν μια εντυπωσιακή έκδοση με ένδειξη φάσεων της σελήνης.

Το Self-Winding είναι το πιο απλό μοντέλο της συλλογής Fiftysix, το οποίο συνδυάζει το vintage στυλ με τις σύγχρονες λεπτομέρειες. Διαθέτει κάσα από ροζ χρυσό με διάμετρο 40 mm, καφέ καντράν, χρυσούς δείκτες και ενδείξεις με επικάλυψη luminor –  εκτός από τους αραβικούς αριθμούς – και το παράθυρο της ημερομηνίας στην θέση 3.

Στο εσωτερικό του ρολογιού δεν χτυπάει ένας in-house μηχανισμός του οίκου – μια απόφαση που πολλοί επέκριναν, καθώς θεώρησαν “προδοσία” την ανάθεση της δημιουργία ενός μηχανισμού σε έναν τρίτο -, αλλά ένας μηχανισμός που παράχθηκε από τον ValFleurier (μέλος του ομίλου Richemont) και βασίζεται σε έναν Cartier ébauche. Ο μηχανισμός χτυπάει με συχνότητα 28.800 ταλαντώσεις/ώρα ( 4 Hz), προσφέρει 48 ώρες απόθεμα ισχύος και είναι διακοσμημένος με έναν ρότορα από χρυσό 22 καρατίων στο σχήμα του σταυρού της Μάλτας.

Το Vacheron Constantin Fiftysix Complete Calendar είναι το πιο ολοκληρωμένο μοντέλο της συλλογής, καθώς διαθέτει ενδείξεις ημέρας, ημερομηνίας και μήνα, αλλά και ένδειξη φάσεων της σελήνης, η οποία είναι τόσο ακριβής που χρειάζεται να ρυθμιστεί μόνο μια φορά κάθε 122 χρόνια (θυμηθείτε να υπενθυμίσετε στον τρισέγγονο σας να προσαρμόσει το Fiftysix του, το 2142.)

Όπως και το προηγούμενο μοντέλο διαθέτει μια κομψή κάσα από ροζ χρυσό με διάμετρο 40mm, το ίδιο χρώμα στο καντράν και χρυσούς δείκτες και ενδείξεις. Όσον αφορά την διάταξη του καντράν, υπάρχουν δύο παράθυρα για την ημέρα της εβδομάδας και τον μήνα κάτω από την θέση 12, και το παράθυρο για τις φάσεις της Σελήνης στην θέση. Η αριθμημένη εξωτερική περίμετρος του καντράν αφορά την ημερομηνία, η οποία υποδηλώνεται μέσω ενός τρίτου χρυσού δείκτη.

Στο εσωτερικό του ρολογιού υπάρχει ο αυτόματος in-house μηχανισμός 2460QCI/1 με πιστοποίηση Hallmark of Geneva. Ο μηχανισμός χτυπάει με συχνότητα 28.800 ταλαντώσεις/ώρα ( 4 Hz), προσφέρει 40 ώρες απόθεμα ισχύος και είναι διακοσμημένος με έναν ρότορα από χρυσό 22 καρατίων στο σχήμα του σταυρού της Μάλτας.

Και τα δύο μοντέλα είναι αυτή την σιγμή διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του οίκου εδώ. Το Vacheron Constantin Fiftysix Self-Winding κοστίζει 20.900 ευρώ, ενώ το μοντέλο Vacheron Constantin Fiftysix Complete Calendar κοστίζει 37.600 ευρώ.


Διαβάστε επίσης: Ένα πανέμορφο ρολόι και σε πολύ προσιτή τιμή που αξίζει να επενδύσετε το 2021

Share.

Comments are closed.