Ένα πανέμορφο ρολόι και σε πολύ προσιτή τιμή που αξίζει να επενδύσετε το 2021

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για πάνω από 20 χρόνια η συλλογή Masterpiece του οίκου Maurice Lacroix ανανεώνεται με ρολόγια που διαθέτουν πανέμορφα καντράν και ρετρό ενδείξεις, όπως το Masterpiece Moon Retrograde ή το Masterpiece Double Retrograde. Tώρα, ο πολυτελής και προσιτός οίκος ωρολογοποιίας πρόσθεσε ακόμα ένα ρολόι στην συλλογή, το οποίο διαθέτει ακόμα πιο περίπλοκο καντράν και ονομάζεται Maurice Lacroix Masterpiece Triple Retrograde.

Ο σχεδιασμός αυτού του νέου αριστουργήματος του Maurice Lacroix διατηρεί τα περισσότερα στοιχεία που είχαν εισαχθεί στην συλλογή το 2017, όπως τις δύο γνωστές ενδείξεις που διέθετε το Double Retrograde, τις οποίες μπορεί να εντοπίσει κανείς στην θέση 6 και στην θέση 12. Η πρώτη είναι ένα ημικύκλιο που απεικονίζει την ημερομηνία με έναν μπλε δείκτη, ενώ η δεύτερη είναι μια επιπλέον 24ωρη ένδειξη, η οποία χρησιμοποιείται για μια δεύτερη ζώνη ώρας. Τέλος, στη θέση 3 υπάρχει μια νέα ένδειξη που εμφανίζει την ημέρα της εβδομάδας και αντικαθιστά τον μετρητή της εφεδρικής ισχύος, ενώ στην θέση 9 υπάρχουν τα μικρά δευτερόλεπτα, τα οποία δίνουν μια ισορροπία στο καντράν.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το πολύπλοκο καντράν θα είναι ευανάγνωστο, η μάρκα αποφάσισε του προσθέσει διάφορα επίπεδα και διαφορετικές διακοσμήσεις. Το φόντο διαθέτει ματ ασημί χρώμα, ενώ το κεντρικό τμήμα των τεσσάρων υποκαντράν είναι διακοσμημένο με το ανάγλυφο μοτίβο «clous de Paris», το οποίο έχει επίσης ματ ασημί χρώμα. Όλες οι ενδείξεις είναι τοποθετημένες σε υπερυψωμένα ημικύκλια με βουρτσισμένες επιφάνειες και έχουν μαύρο χρώμα, ενώ σε όλους τους δείκτες, αλλά και στους λατινικούς περιμετρικά χρησιμοποιήθηκε μπλε χρώμα.

Το Maurice Lacroix Masterpiece Triple Retrograde διαθέτει κάσα 43mm από ανοξείδωτο ατσάλι με βουρτσισμένες επιφάνειες, κρύσταλλο από ζαφείρι στο μπροστινό και στο πίσω μέρος της κάσας, έχει αντοχή στο νερό στα 50 μέτρα και συνοδεύεται από ένα δερμάτινο ιμάντα σε μπλε χρώμα.

Το νέο ρολόι είναι εξοπλισμένο με έναν αυτόματο μηχανισμό με βάση τον Sellita SW 200 – προκειμένου να διατηρηθεί μια λογική τιμή και να μεγιστοποιηθεί η αξιοπιστία. Ο μηχανισμός ονομάζεται ML291, λειτουργεί με συχνότητα 4Hz και προσφέρει 38 ώρες απόθεμα ισχύος.

Το Maurice Lacroix Masterpiece Triple Retrograde silver dial (ref. MP6538-SS001-110-1) παρουσιάστηκε ως μέρος της μόνιμης συλλογής και θα διατίθεται στα 5.500 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.mauricelacroix.com.


Διαβάστε επίσης: Η Zenith αναβίωσε τον θρυλικό χρονογράφο El Primero που κυκλοφόρησε το 1969

Share.

Comments are closed.