Δείτε το Rolex που θα λάβουν οι νικητές του ράλι αντοχής “24 Hours of Le Mans”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι νικητές του φετινού 24 Hours of Le Mans, εκτός από το γεγονός ότι θα γράψουν ιστορία στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα φύγουν και με το πιο περιζήτητο ρολόι της Rolex.

Ο Ελβετικός οίκος, ο οποίος είναι επίσημος χρονομέτρης του 24 Hours of Le Mans από το 2001, δημιούργησε μια μοναδική έκδοση του χρονογράφου Cosmograph Daytona για τους νικητές του εξαιρετικά απαιτητικού ράλι αντοχής, το οποίο θα έχει έντονα επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την πρώτη διοργάνωσή του.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί και τα 60 χρόνια από την γέννηση του Daytona, το οποίο είναι αναμφισβήτητα ο πιο διάσημος αγνωιστικός χρονογράφος. Δεν έγινε άμεση επιτυχία μετά την κυκλοφορία του το 1963 – την ίδια χρονιά που η Rolex έγινε ο επίσημος χρονομέτρης Daytona Speedway – σήμερα ωστόσο, είναι από τα πιο δημοφιλή ρολόγια μεταξύ των συλλεκτών. Αξίζει να πούμε ότι οφείλει την δημοφιλία του και στην στενή σύνδεση του με τον Πολ Νιούμαν, το προσωπικό Daytona του οποίου πουλήθηκε για σχεδόν 18 εκατομμύρια δολάρια το 2017.

Η έκδοση του Daytona που θα παρουσιαστεί στους νικητές του φετινού Le Mans φαίνεται να βασίζεται στο μοντέλο Oystersteel του 2016. Διαθέτει κάσα 40 mm, μαύρη κεραμική στεφάνη Cerachrom με χαραγμένη ταχυμετρική κλίμακα, μαύρο καντράν και μπρασελέ Oyster με πτυσσόμενο κούμπωμα ασφαλείας Oysterlock. Το αναμνηστικό ρολόι, το οποίο τροφοδοτείται από τον in-house μηχανισμό 4130, διαθέτει χαραγμένο το λογότυπο του φετινού αγώνα και τη φράση “Winner 2023” στην πλάτη της κάσας.

“Η απονομή ενός Rolex Daytona θα είναι μια ακόμη πιο απίστευτη στιγμή φέτος. Θα λέει για πάντα την ιστορία αυτού του αξέχαστου αγώνα και βλέποντας τη μοναδική χάραξη, θα του δώσει επιπλέον νόημα”, δήλωσε ο εννέα φορές νικητής του Le Mans, Tom Kristensen. “Το να θριαμβεύσουμε στο 24 Hours of Le Mans είναι το απόλυτο, και όλος ο κόσμος θα το παρακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα”, πρόσθεσε.

Η Rolex δεν είπε πόσο κοστίζει η ειδική έκδοση του χρονογράφου Cosmograph Daytona, αλλά η τυπική έκδοση του ρολογιού – εάν είστε τόσο τυχεροί ώστε να βρείτε ένα – επί του παρόντος πωλείται για 15.100 δολάρια.


Διαβάστε επίσης: Δύο ιστορικά Rolex Daytona του Πολ Νιούμαν βγαίνουν σε δημοπρασία τον Ιούνιο

Share.

Comments are closed.