Δύο ιστορικά Rolex Daytona του Πολ Νιούμαν βγαίνουν σε δημοπρασία τον Ιούνιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δύο σπάνια ρολόγια χειρός που ανήκαν στον Πολ Νιούμαν πρόκειται να δημοπρατηθούν αυτό το καλοκαίρι.

Τον Φεβρουάριο ο οίκος Sotheby’s ανακοίνωσε μια σειρά πωλήσεων που περιλάμβαναν περισσότερα από 300 μεμονωμένα αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν από τους θρυλικούς ηθοποιούς Τζοάν Γούντγουορντ και Πολ Νιουμαν. Πρόσφατα, ο οίκος δημοπρασιών αποκάλυψε ότι δύο Rolex του θρύλου του Χόλιγουντ θα δημοπρατηθούν αυτό το καλοκαίρι.

© Alan Meek / Getty Images / Ideal Image

Πρόκειται για δύο Rolex Daytona που ανήκαν και φορέθηκαν από τον σπουδαίο κινηματογραφικό αστέρα, τα οποία θα “ηγηθούν” της δημοπρασίας Important Watches του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη στις 9 Ιουνίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα δύο ρολόγια αναμένεται να πουληθούν από 500.000 έως και 1 εκατομμύριο δολάρια αντίστοιχα.

Το “Zenith” Daytona (ref. 16520) και το κλασικό Daytona (ref. 116519) αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του γάμου του Νιούμαν με την, αλλά το καθένα έχει τη δική του ιδιαίτερη ιστορία. Ο Νιούμαν έλαβε το “Zenith” το 1995 μετά τη νίκη του στην κατηγορία GTS-1 στις 24 Ώρες του Daytona. Ο χρονογράφος από ανοξείδωτο ατσάλι, φέρει το κείμενο που γράφει “Rolex at Daytona 24 Paul Newman Rolex Motorsports Man of the Year 1995” για να σηματοδοτήσει την ίδια την περίσταση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η νίκη του Νιούμαν στις 24 Ώρες του Daytona το 1995 σε ηλικία 70 ετών, τον έκανε τον γηραιότερο που κέρδισε τον αγώνα. Το επίτευγμα αυτό παραμένει ακόμα στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Το δεύτερο Daytona που πρόκειται να δημοπρατηθεί έχει μεγάλη συναισθηματική αξία. Ο χρονογράφος από λευκό χρυσό, ήταν δώρο στον Νιούμαν από τη σύζυγό του. Το κομμάτι, είναι ένα από τα τρία γνωστά Daytona που δόθηκαν στον ηθοποιό, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είναι το τελευταίο Daytona που έλαβε. Διακρίνεται από την χάραξη “Drive Very Slowly Joanna” στο πίσω μέρος, μια υπενθύμιση από την σύζυγο του προσέχει όταν οδηγεί. Οι θαυμαστές, θα θυμούνται ότι ο Νιούμαν φορούσε το κομμάτι σε εκδηλώσεις υψηλού προφίλ -από το Indy 500 μέχρι την εμβληματική συνέντευξή του με την Μπάρμπαρα Γουόλτερς το 2007.

“Καθώς η Rolex γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια του Daytona, είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε αυτό το ορόσημο και παρουσιάζουμε δύο μοντέλα που ανήκαν και φορέθηκαν από τον θρύλο του Χόλιγουντ, τα οποία αφηγούνται την αιώνια αγάπη που μοιράστηκε με τη σύζυγό του, Τζοάν, και το βαθύ πάθος του για αγώνες”, δήλωσε ο Leigh Safar, επικεφαλής της πώλησης Important Watches & Specialist.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να υποβάλετε την προσφορά σας για τα κομμάτια στη δημοπρασία Important Watches που θα λάβει χώρα στην Νέα Υόρκη στις 9 Ιουνίου.


Διαβάστε επίσης: Πολ Νιούμαν: Τα ρολόγια που φόρεσε κατά τη διάρκεια της λαμπρής του καριέρας

Share.

Comments are closed.