Τα πιο διάσημα Rolex Daytona

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα της Rolex, είναι το Daytona, το οποίο έχει μια μακρά παράδοση στην ιστορία του ελβετικού οίκου, και δημιουργήθηκε με σκοπό να ανταγωνιστεί το Omega Speedmaster και να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών οδηγών αγώνων αυτοκινήτων.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1963 και πήρε το όνομα του από τον πιο διάσημο αγώνα αυτοκινήτων στον κόσμο, τον Daytona 500. Είναι ένα θρυλικό ρολόι, που έχει συνδυάσει το όνομα του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και παραμένει ένας από τους κορυφαίους χρονογράφους της υψηλής ωρολογοποιίας.

Δείτε παρακάτω τα πιο διάσημα Rolex Daytona.

Το θρυλικό Rolex Cosmograph Daytona του Πωλ Νιούμαν

Το Rolex Daytona του Πωλ Νιούμαν, πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη, ένα παγκόσμιο ρεκόρ για ένα ρολόι χειρός σε δημοπρασία, σύμφωνα με τον οίκο Phillips. Αυτό το Rolex Daytona, το είχε κάνει δώρο στον Αμερικανό ηθοποιό το 1969 η σύζυγός του Τζόαν Γουντγουόρντ, την περίοδο που γύριζε την ταινία “Άσσοι της Ταχύτητας και του Ιλίγγου”, και είχε γράψει στο πίσω μέρος του ρολογιού το μήνυμα «DRIVE CAREFULLY ME» (σ.σ. να οδηγείς προσεκτικά, υπογραφή: εγώ)

Ήταν ο ιδανικός “συνοδός” για τον λάτρη της ταχύτητας συζυγό της, αφού το Daytona Cosmograph είχε κατασκευαστεί ειδικά, για να βοηθά τους οδηγούς ταχύτητας να ελέγχουν το χρόνο των γύρων τους σε κλειστές πίστες ταχύτητας.

Rolex 24 Daytona Winner

Όταν στο πίσω μέρος της κάσας είναι χαραγμένο το “Rolex 24 Daytona Winner”, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αυτό το Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona, είναι ένα αναμνηστικό νίκης σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες ταχύτητας. Είναι ένα ρολόι που αντικατοπτρίζει τις οδηγικές ικανότητες και την επιτυχία.

Το “Albino” του Έρικ Κλάπτον

To “Albino” είναι σχετικά ένα απλό Daytona, με λευκό καντράν και μαύρη στεφάνη. Ωστόσο, ένα τέτοιο ρολόι γίνεται αυτομάτως διάσημο και ανεβαίνει η προστιθέμενη του αξία, όταν ανήκει σε έναν διάσημο άντρα όπως ο Έρικ Κλάπτον. Αρχικά πωλήθηκε για 505.000 δολάρια σε μια δημοπρασία το 2008, σπάζοντας το ρεκόρ, ενώ ξαναβρέθηκε σε δημοπρασία το 2010, κοστίζοντας στον επόμενο ιδιοκτήτη του 1.4 εκατομμύρια δολάρια. Η δεύτερη δημοπρασία, θεωρείται ότι ήταν η αρχή του μεγάλου ενδιαφέροντος για τα κλασικά συλλεκτικά ρολόγια της Rolex.

Double Swiss Underline

Το αυθεντικό Rolex Daytona έκανε την εμφάνιση του το 1963, με μηχανισμό Rolex 72B και την ονομασία Rolex Cosmograph, ως το ιδανικό αξεσουάρ για τους οδηγούς ταχύτητας κλειστής πίστας, που ήθελαν να ελέγχουν στα γρήγορα τους χρόνους τους ανάμεσα στα laps. Tο 1964 έκανε την εμφάνισή του το όνομα Rolex Daytona, ενώ η λέξη Swiss, που βρίσκεται δύο φορές στο καντράν, για να τονίσει περισσότερο τη διάσημη καταγωγή του, του χάρισε το προσωνύμιο Double Swiss Underline.

Rolex Daytona Big Red

Μια απόχρωση που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ένα δημιούργημα της Rolex, είναι το κόκκινο. Ωστόσο, στο  Rolex Daytona Big Red, το κόκκινο χρησιμοποιήθηκε για να τονίσει την λέξη “Daytona”, η οποία φιγουράρει στο κέντρο του καντράν, διαφοροποιώντας αυτό το ρολόι από τα υπόλοιπα μοντέλα. Η μαύρη κεραμική στεφάνη, ενισχύει ακόμα περισσότερο το κόκκινο των γραμμάτων στο καντράν.

Rolex Daytona Reference 16520

Το Rolex Daytona Reference 16520, με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι και τον αυτόματο μηχανισμό Calibre 4030, ο οποίος προέρχεται από τη Zenith, είναι το δημιούργημα που κάνει την Rolex πιο προσιτή. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι το αυτό μοντέλο του 1987 είναι φθηνό, αλλά σίγουρα είναι πιο προσιτό από τις άλλες προτάσεις της οικογένειας.

Rolex Daytona Lemon

Κοιτάτε ένα ρολόι που κόστισε 3.717.906 δολάρια στην δημοπρασία ρολογιών Phillips Geneva, τον Μάιο του 2017. Αυτό το κίτρινο-χρυσό Daytona Reference 6263, δικαίως πήρε την ονομασία “Lemon”, και είναι ένα από τα τρία κομμάτια που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Rolex Daytona Tiffany & Co

Δε συνηθίζεται να υπάρχει η υπογραφή ενός καταστήματος πώλησης σε ένα Rolex Daytona, αλλά το είδαμε και αυτό στην όμορφη ιστορία του μοντέλου. Έτσι, στο καντράν του Rolex Daytona έχουν εμφανιστεί τα λογότυπα των Tiffany & Co., Linz Brothers, Beyer και Serpico y Laino. Δεν είναι περισσότεροι από 10 μεταπωλητές στον κόσμο που είχαν αυτή την τιμή.

Rolex Daytona Glitter Road

Το Rolex Daytona Glitter Road, έκανε την εμφάνιση του στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ξεχώριζε από τα υπόλοιπα λόγω του χρυσού 18 καρατίων στην κάσα και το μπρασελέ, αλλά και από τα διαμάντια και τους πολύτιμους λίθους στο καντράν του. Δημοπρατήθηκε το 2016 από τον οίκο Phillips,  καταφέρνοντας να φτάσει στα 345.000 δολάρια.

Share.

Comments are closed.