Κορυφαίος Ιάπωνας σεφ αποκαλύπτει πως πρέπει να τρώμε το σούσι – Βίντεο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μπορεί να λατρεύεις την ιαπωνική κουζίνα και ειδικά το σούσι, αλλά μάλλον δεν ξέρεις πώς να φας σωστά τα αγαπημένα σου ρολάκια. Σύμφωνα με τον κορυφαίο Ιάπωνα σεφ Naomichi Yasuda, ιδρυτή του γνωστού νεοϋορκέζικου sushi restaurant “Yasuda” που πλέον ζει μόνιμα στο Τόκιο, όλοι κάνουμε κάποια μεγάλα λάθη!

Στο βίντεο που έκανε για το Munchies, ο Naomichi Yasuda δηλώνει ότι όσοι ζουν εκτός Ιαπωνίας δεν ακολουθούν τους βασικούς κανόνες στην κατανάλωση σούσι. Ο ίδιος λοιπόν, αναλαμβάνει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Κανόνας Νο1: Ποτέ μην βάζεις τζίντζερ πάνω στο σούσι

Μία πιατέλα σούσι συνοδεύεται απαραιτήτως από γουασάμπι, τουρσί τζίντζερ και σόγια σος. Οι περισσότεροι συνήθως βάζουν λίγο τζίντζερ πάνω στο σούσι και στη συνέχεια το βουτάνε στη σόγια σος πριν το φάνε. Ωστόσο αυτό είναι μέγα λάθος, καθώς όπως λέει ο σεφ το τζίντζερ δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τη σόγια σος, αλλά το τρως μόνο του, για παράδειγμα ένα κομμάτι μετά από κάθε διαφορετικού είδους ρολάκι για να καθαρίσει η γευστική παλέτα.Κανόνας Νο2: Το sushi θέλει χέρι

Για την ακρίβεια, παραδοσιακά τα maki rolls πιάνονται με τα χέρια, στη συνέχεια τα βουτάς ελαφρά σε σόγια σος, ίσα να “βραχεί” η μία πλευρά και τα τρως.

Από την άλλη, όταν πρόκειται για nigiri, τα chopsticks αναλαμβάνουν. Αλλά για να γίνει σωστά, γέρνεις το nigiri στο πλάι, το πιάνεις με τα chopsticks, το βουτάς σε σόγια σος και απολαμβάνεις! Και κάπως έτσι οδηγούμαστε και στον τρίτο βασικό κανόνα:

Κανόνας Νο3: Ποτέ μην τινάζεις τη σόγια σος από το σούσι

Όταν βουτάς το σούσι στη σόγια σος είναι λάθος να το τινάζεις, ακόμη και ελαφρά πριν το βάλεις στο στόμα σου, καθώς η σος που βρίσκεται πάνω στο σούσι θα του δώσει τη γεύση που πρέπει.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: Γιατί το καλύτερο εστιατόριο σούσι στον κόσμο έχασε τα 3 αστέρια Michelin του;

Share.

Comments are closed.