Γιατί το καλύτερο εστιατόριο σούσι στον κόσμο έχασε τα 3 αστέρια Michelin του;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το καλύτερο και διασημότερο εστιατόριο σούσι στον κόσμο, δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στον Οδηγό Michelin και μάλιστα έχασε και τα τρία αστέρια του.

Το Sukiyabashi Jiro στο Τόκιο, αποσύρθηκε από την πολυπόθητη λίστα του Οδηγού Michelin που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και έχασε τα τρία αστέρια που διατηρούσε από το 2007, επειδή το εστιατόριο δεν δέχεται πλέον κρατήσεις από το ευρύ κοινό. Μετά την αποκάλυψη της τελευταίας έκδοσης του Τόκιο, ένας εκπρόσωπος του Οδηγού Michelin δήλωσε: “Αναγνωρίζουμε ότι το Sukiyabashi Jiro δεν δέχεται πλέον κρατήσεις από το ευρύ κοινό, οπότε δεν αποτελεί πλέον ένα εστιατόριο που αξίζει να αξιολογήσουμε στον οδηγό μας. Η πολιτική του Οδηγού Michelin είναι να περιλαμβάνει εστιατόρια όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση.”

Το εστιατόριο άνοιξε το 1965 και έχει έναν από τους σπουδαιότερους και μεγαλύτερους σεφ του κόσμου, τον Jiro Ono, ο οποίος είναι 94 ετών και δημιούργησε το επιτυχημένο εστιατόριο σούσι. Θεωρείται ευρέως ως ένας από τους καλύτερους σουσι σεφ παγκοσμίως και έχει “ταΐσει”, πολλές διασημότητες, πολιτικούς, προέδρους χωρών, μεγιστάνες και επιχειρηματίες.

Ο Jiro είναι γνωστός για την ανάπτυξη νέων μεθόδων στη σύγχρονη προετοιμασία του σούσι, όπως το μασάζ στο χταπόδι πολύ περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο, προκειμένου να ενισχύσει την γεύση και την υφή του, ενώ βράζει τις γαρίδες πριν το σερβίρισμα, σε αντίθεση με την συνηθισμένη μέθοδο, όπου το βράσιμο γίνεται το πρωί ή το προηγούμενο βράδυ.

Το εστιατόριο έχει πολύ μικρή χωρητικότητα, καθώς διαθέτει μόλις 10 θέσεις, και φιλοξένησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Shinzo Abe το 2014. Ο Ομπάμα ενέφερε ότι το σούσι του Jiro, ήταν το καλύτερο που είχε φάει ποτέ.

Για να κάνει κανείς κράτηση στο εστιατόριο είναι σχεδόν αδύνατο, καθώς η ιστοσελίδα τους δεν έχει online φόρμουλα κρατήσεων, ούτε καν τηλέφωνο, ενώ με μια λιτή ανακοίνωση εξηγούν ότι είναι επί του παρόντος (εδώ και 5 χρόνια) αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να δεχτούν απευθείας κρατήσεις λόγω της μικρής χωρητικότητας.

Σύμφωνα με το Insider, για να κάνει κανείς κράτηση στο εστιατόριο θα πρέπει να είναι τακτικός πελάτης, να έχει “διασυνδέσεις” ή να έχει την βοήθεια του πολυτελούς ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει, ενώ θα πρέπει να ξοδέψει τουλάχιστον 366 δολάρια για μια επιλογή του σεφ.


Διαβάστε επίσης: 16 πράγματα που δεν ξέρατε για το σούσι

Share.

Comments are closed.