Το sneaker της Nike που πάντα τολμούσε να κάνει την διαφορά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε όλη την ιστορία της Nike, πολλά μοντέλα έχουν μεταβεί από τα γήπεδα του μπάσκετ στα πόδια των skaters, καθώς τόσο οι παίκτες του μπάσκετ όσο και οι skaters, αναζητούν παπούτσια που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά: βέλτιστη πρόσφυση, προσαρμόσιμη άνεση και ελάχιστες προσκρούσεις κατά την επαφή με το έδαφος.

Ένα από αυτά είναι το Nike Dunk, το οποίο πριν εδραιωθεί ως streetwear εμβληματικό μοντέλο και γίνει το παπούτσι που επιλέγουν οι skaters, ήταν το sneaker που φορούσαν οι παίκτες του μπάσκετ στα κολλεγιακά πρωταθλήματα των Η.Π.Α. Το σχέδιο του έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση όταν έκανε το ντεμπούτο του το 1985, ενώ το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι διέθετε χρώματα αντίστοιχα με αυτά των μεγάλων ομάδων των πανεπιστημίων σε όλη την χώρα.

Θέλοντας να τιμήσει την ιστορία αυτού του cult κλασικού παπουτσιού, η Nike SNKRS δημιούργησε το ντοκιμαντέρ “The Story of Dunk”, το οποίο θα αποτελείται από έξι επεισόδια και θα αφηγηθεί την ιστορία του παπουτσιού που πάντα τολμούσε να κάνει τη διαφορά.

Το νέο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με γνωστούς ανθρώπους, όπως ο Jeff Staple, ο Chris Gibbs και ο Luca Benini, οι οποίοι συμμερίζονται και ενστερνίζονται το ασυμβίβαστο πνεύμα του Dunk, αναδεικνύοντας το σε ένα σύμβολο αυτοέκφρασης που ξυπνά τον επαναστάτη μέσα μας.

Η Nike πρόσφατα αποκάλυψε το τρέιλερ του νέου ντοκιμαντέρ, το πρώτο επεισόδιο του οποίου θα κυκλοφορήσει στις 16 Οκτωβρίου. Δείτε το τρέιλερ του “The Story of Dunk” στον αποκλειστικό ιστότοπο της Nike SNKRS εδώ.


Διαβάστε επίσης: Το Ispa Road Warrior της Nike είναι ένα από τα πιο όμορφα sneakers του 2020

Share.

Comments are closed.