Το προσωπικό της YEEZY μίλησε με τα χειρότερα λόγια για τον Κάνιε Γουέστ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά το αμφιλεγόμενο μπλουζάκι “White Lives Matter” που φόρεσε στην επίδειξη μόδας YEEZY Season 9 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού και τις αντισημιτικές του αναρτήσεις στο Twitter, ο Κάνιε Γουέστ είδε την αυτοκρατορία του να γκρεμίζεται μέσα σε λίγες ώρες, καθώς η adidas διέκοψε την συνεργασία της μαζί του.

Αν και πολλοί άνθρωποι στάθηκαν στο πλευρό του Γουέστ και τον δικαιολόγησαν λόγω της ψυχικής του ασθένειας, οι περισσότεροι άνθρωποι που δούλευαν γι’ αυτόν δεν μίλησαν με τα καλύτερα λόγια και μάλιστα έκαναν λόγο για τοξικό εργασιακό περιβάλλον.

Το Rolling Stone μίλησε με μερικούς υπαλλήλους για το εργασιακό περιβάλλον που αντιμετώπισαν ενώ ήταν στην YEEZY, με πολλούς από αυτούς να περιγράφουν την εταιρεία του Κάνιε ως ένα δημιουργικό καταφύγιο και ένα cult μέρος όπου θα μπορούσατε να εκφοβιστείτε, να ταπεινωθείτε ή και να απολυθείτε επειδή σας αρέσει ο Drake.

“Οι Skinheads και οι Ναζί ήταν η μεγαλύτερη έμπνευση του”, είπε κάποιος υπάλληλος στο Rolling Stone, εξηγώντας τη δημιουργική διαδικασία του Ye όταν σχεδίαζε τη συλλογή YZYSZN9. Ένα πρώην ανώτερο στέλεχος της adidas που συνεργάστηκε με την YEEZY το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι αυτού του είδους η ρητορική είχε ακουστεί στο παρελθόν – κάτι που είχε αναφερθεί προηγουμένως από το CNN, το οποίο ανέφερε ότι πηγές επιβεβαίωσαν την “εμμονή” του Ye με τον Χίτλερ.

Οι πηγές του Rolling Stone ισχυρίζονται επίσης ότι, εκτός από τις ανησυχητικές απόψεις του Ye, το εργασιακό περιβάλλον στην YEEZY ήταν επίσης “μια ατμόσφαιρα λατρείας όπου ευδοκιμούσε η συκοφαντία”. Ένας σχεδιαστής της adidas YEEZY είπε ότι “ο θυμός του εναντίον μας στις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις ήταν απλώς ακατάλληλος και ειλικρινά ένας εφιάλτης ανθρώπινου δυναμικού”. Ένα ανώτερο στέλεχος της adidas YEEZY το επιβεβαίωσε, προσθέτοντας “το πώς είναι στα social media είναι ακριβώς όπως είναι με τους υπαλλήλους.”

Εκτός από το εργασιακό περιβάλλον και τις προβληματικές απόψεις του Γουέστ, το άρθρο περιγράφει τι σκέφτηκαν πολλοί υπάλληλοι της YEEZY για τη δουλειά του Ye όσον αφορά το σχέδιο μόδας.

“Ποτέ δεν κατάλαβα το όραμά του ούτε το θεωρούσα σχετικό. Του έλειπε το ολιστικό όραμα και η εκπαίδευση όσον αφορά την ένδυση, τον σχεδιασμό και την κατασκευή”, είπε ένας συνεργάτης του στο Rolling Stone. Ωστόσο, υπήρξε μία κατανόηση από μερικούς συνεργάτες του, με έναν να σημειώνει: “Νομίζω ότι δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του… Οι σχεδιαστές θα κουτσομπολεύανε. Με τη μουσική ήταν σίγουρος, αλλά με το design δεν ήταν το ίδιο. Ήταν σαν να μαντεύει τον εαυτό του επειδή εισερχόταν σε έναν κόσμο για τον οποίο δεν έχει εκπαιδευτεί επίσημα.”

Το άρθρο ολοκληρώνεται με ένα τελευταίο σχόλιο από ένα ανώτερο στέλεχος της ομάδας YEEZY της adidas, το οποίο είπε: “Τίποτα δεν συγκρίνεται με το μέγεθος του χάους, το μέγεθος του στρες και του άγχους που έχεις δουλεύοντας για την YEEZY.”


Διαβάστε επίσης: Η adidas θα συνεχίσει να παράγει τα sneakers του Κάνιε Γουέστ

Share.

Comments are closed.