Στο “σφυρί” 90 εξαιρετικά σπάνια και πολυπόθητα Air Jordan!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι σημερινοί sneakerheads βλέπουν τα μοντέλα Air Jordan με τον ίδιο τρόπο που η Ευρώπη έβλεπε τα έργα του Ντα Βίντσι κατά την Αναγέννηση. Αυτό είναι κάτι που προφανώς γνωρίζει η ιστοσελίδα μεταπώλησης sneakers, Stadium Goods, και ο οίκος Christie’s, δύο εταιρείες που επανέρχονται με μια δεύτερη επική δημοπρασία αθλητικών παπουτσιών στα τέλη Ιουνίου.

Με τίτλο “Original Air Takes Flight: The Evolution and Influence of Air Jordan Sneakers”, η νέα δημοπρασία θα παρουσιάζει μια εκτεταμένη γκάμα των αθλητικών παπουτσιών που συνδέθηκαν με τον κορυφαίο παίκτη του NBA όλων των εποχών, και κατάφεραν να αλλάξουν τον κόσμο του αθλητισμού και της μόδας. Θα περιλαμβάνει 90 ζευγάρια, μεταξύ των οποίων δείγματα και πρωτότυπα από τις πρώτες μέρες της μάρκας Air Jordan, αλλά και σπάνια ζευγάρια που φορέθηκαν από συμπαίκτες και αντιπάλους του Air.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα δείγμα του πρώτου Air Jordan 2, το οποίο μπορεί να κερδίσει έως και 160.000 δολάρια, ένα ζευγάρι low-top Air Jordan 1 στον σπάνιο χρωματισμό Metallic Blue και ένα ζευγάρι high-top Air Jordan 4 με λευκό με μαύρο mesh. Υπάρχει ακόμη και μια συλλογή από πρωτότυπα Air Jordan 1 έως 14, που αναμένεται να πουλήθούν από 50.000 έως 70.000 δολάρια.

Επιπλέον, η δημοπρασία θα περιλαμβάνει sneakers που φορούσε ο ίδιος o GOAT, όπως το Air Jordan 11 “Concord”, το Air Jordan 12 “Taxi”, το Air Jordan 13 “He Got Game” και το Air Jordan 17, αλλά και sneakers που φορούσαν και υπέγραψαν μερικοί από τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους του, όπως ο Μπ.Τζ. ‘Αρμστρονγκ και ο NBA Hall of Famer, Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

Τέλος, υπάρχουν πολλά σπάνια παραδείγματα, όπως το αποκλειστικό Air Jordan Kobe 3 + 8 Pack “Friends and Family”, καθώς sneakers που έγιναν σε συνεργασία με μη αθλητές, όπως οι Drake και Eminem.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις 22 Ιουνίου, με τον οίκο να λαμβάνει προσφορές έως τις 30 Ιουνίου. Η πρώτη δημοπρασία “Original Air” απέφερε σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια, και σύμφωνα με εκτιμήσεις η νέα δημοπρασία αναμενεται να την ξεπεράσει κατά πολύ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Διαβάστε επίσης: Δείτε το νέο sneaker που αφιερωμένο στον αδερφό του Μάικλ Τζόρνταν, Λάρι

Share.

Comments are closed.