Ρεκόρ πώλησης “έσπασαν” τα sneakers του Virgil Abloh – Συγκέντρωσαν 25,3 εκατ. δολάρια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πριν λίγες ημέρες σας αναφέραμς ότι ο οίκος Louis Vuitton αποφάσισε να τιμήσει τον αείμνηστο Virgil Abloh, προσφέροντας στην δημοπρασία “The Louis Vuitton and Nike “Air Force 1” by Virgil Abloh” του οίκου Sotheby’s 200 ζευγάρια σε αποκλειστικό χρωματισμό και σε διάφορα μεγέθη.

Τα sneakers, τα οποία είναι μια χαμηλότερη εκδοχή της μπασκετικής σιλουέτας και ήταν πανταχού παρών σε όλο το σόου του οίκου για την σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022, διέθεταν την εκτύπωση “Louis Vuitton Air” στη γλώσσα, το “Air” στην γραμματοσειρά Helvetica που χρησιμοποιεί ο Abloh στη σόλα και τα κλασικά print του οίκου στο επάνω μέρος.

Η δημοπρασία ολοκληρώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου, και σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, δεδομένου ότι τα 200 sneakers που ήταν διαθέσιμα συγκέντρωσαν συνολικά 25,3 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για μια πώληση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δεδομένου ότι ήταν 8 φορές μεγαλύτερη από την αρχική εκτίμηση του οίκου, που ήταν συνολικά 3 εκατομμύρια δολάρια.

Η συγκεκριμένη δημοπρασία, η οποία είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, χαρακτηρίστηκε ως η πιο πολύτιμη της τελευταίας δεκαετίας από τον οίκο, δεδομένου ότι όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Ταμείο Υποτροφιών “The Virgil Abloh ‘Post-Modern’ Scholarship Fund”, το οποίο ο Αμερικανός σχεδιαστής ενδυμάτων, αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης δημιούργησε για να ενισχύσει μαύρους σπουδαστές.

Να σημειώσουμε πως το μοντέλο μεγέθους 35,5 (US 5) πωλήθηκε για 352.800 δολάρια, την υψηλότερη προσφορα στην δημοπρασία – τιμής εκτίμησης 15.000 δολάρια -, ενώ τα 26 μοντέλα Nike x Louis Vuitton “Air Force 1” με μέγεθος 40,5 (US 9) συγκέντρωσαν συνολικά 3,4 εκατομμύρια δολάρια. Το πιο ανταγωνιστικό μέγεθος ήταν το 39 (US 8), συγκεντρώνοντας πάνω από 1.400 προσφορές, ενώ ένα παπούτσι με μέγεθος 43 (US 11) έλαβε τον υψηλότερο αριθμό προσφορών, που ήταν 68.

Κάθε παρτίδα είχε κατά μέσο όρο 52 προσφορές με πλειοδότες από περισσότερες από 50 χώρες, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς αγοραστές ήταν κάτω των 40 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Virgil Abloh: Ο άνθρωπος που κατάφερε να αλλάξει την βιομηχανία της μόδας

Οι τιμές των sneakers του Virgil Abloh εκτοξεύτηκαν στα ύψη!

Share.

Comments are closed.