Ο Alessandro Michele είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο Alessandro Michele έγινε επίσημα ο νέος δημιουργικός διευθυντής τoυ οίκου Valentino.

Ο πρώην δημιουργικός διευθυντής του οίκου Gucci, θα αναλάβει τα ηνία του οίκου μόδας με έδρα τη Ρώμη την Τρίτη 2 Απριλίου, ακολουθώντας τα βήματα του Pierpaolo Piccioli, ο οποίος πέρασε 25 χρόνια στο τιμόνι του Valentino.

Αφού η μάρκα ακύρωσε τα σόου της για τις ανδρικές κολεξιόν που προβλεπόταν να παρουσιαστούν αυτόν τον Ιούνιο, η πρώτη συλλογή του Michele θα είναι για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού τον Σεπτέμβριο.

“Είναι μια απίστευτη τιμή”, δήλωσε ο Michele για τον διορισμό του σε σημερινή δήλωσή του στο Instagram. Και πρόσθεσε: “Αισθάνομαι την απέραντη χαρά και την τεράστια ευθύνη να ενταχθώ σε έναν Maison de Couture που έχει χαραγμένη την ομορφιά σε μια συλλογική ιστορία φτιαγμένη από ξεχωριστή κομψότητα, φινέτσα και εξαιρετική χάρη”.

Με την ένταξή του στο δυναμικό του οίκου, ο Michele είπε ότι θα εξερευνήσει τα αρχεία του Valentino που εκτείνονται δεκαετίες, με σκοπό να αρχίσει να χτίζει την δική εκδοχή του για το brand. “Η πρώτη μου σκέψη πηγαίνει σε αυτή την ιστορία: στον πλούτο της πολιτιστικής και συμβολικής κληρονομιάς, στην αίσθηση του θαυμασμού που δημιουργεί συνεχώς, στην πολύτιμη ταυτότητα που δόθηκε με μεγάλη αγάπη από τους ιδρυτές, Valentino Garavani και Giancarlo Giammetti”, είπε στη Vogue.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Valentino, Jacopo Venturini, ο οποίος ήταν προηγουμένως εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Gucci για το merchandising και τις παγκόσμιες αγορές, διατήρησε επαγγελματική σχέση με τον Michele. “Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που επιστρέφω στη δουλειά με τον Alessandro”, είπε. “Είμαι βέβαιος ότι η επανερμηνεία των κωδίκων ραπτικής του οίκου και της κληρονομιάς που δημιούργησε ο κύριος Valentino Garavani, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό όραμα του Alessandro, θα μας δώσει στιγμές μεγάλης συγκίνησης”.


Διαβάστε επίσης: Ο Pierpaolo Piccioli αποχώρησε από τον οίκο Valentino μετά από 25 χρόνια

Share.

Comments are closed.