Ο Pierpaolo Piccioli αποχώρησε από τον οίκο Valentino μετά από 25 χρόνια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το τέλος μιας εποχής…

Η βιομηχανία της μόδας βιώνει ακόμα μία απώλεια, καθώς ο Ιταλός σχεδιαστής Pierpaolo Piccioli προστίθεται στην λίστα των δημιουργικών διευθυντών που αποχωρούν από τους οίκους μόδας που υπηρέτησαν.

Σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ότι ο Piccioli αποφάσισε να αποχωρήσει οριστικά από το τιμόνι του οίκου Valentino, μετά από 25 χρόνια κοινής πορείας. Το WWD αποκάλυψε την είδηση ​​με την ακόλουθη δήλωση που εξέδωσε ο Piccioli στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pierpaolo Piccioli (@pppiccioli)

“Δεν έχουν όλες οι ιστορίες αρχή και τέλος, μερικές ζουν ένα είδος αιώνιου παρόντος που λάμπει με έντονο φως, τόσο δυνατό που δεν αφήνει σκιές. Είμαι σε αυτή την εταιρεία 25 χρόνια, και για 25 χρόνια υπάρχω και ζω μαζί με τους ανθρώπους που έχουν υφάνει μαζί μου τα υφάσματα αυτής της όμορφης ιστορίας, που είναι δική μου και δική μας. Όλα υπήρχαν και υπάρχουν εξαιτίας των ανθρώπων που γνώρισα, με τους οποίους δούλεψα, με τους οποίους μοιράστηκα όνειρα και δημιούργησα ομορφιά, με τους οποίους έχτισα κάτι που ανήκει σε όλους και που παραμένει αμετάβλητο και απτό. Αυτή την κληρονομιά αγάπης, ονείρων, ομορφιάς και ανθρωπιάς, την κουβαλάω μαζί μου, σήμερα και για πάντα”.

“Όλα τα συναισθήματα που έζησα και νιώθω ακόμα μένουν μαζί μου και φέρουν το όνομα των ανθρώπων που σκαρφάλωσαν μαζί μου σε άγνωστα μονοπάτια που μας οδήγησαν σε όμορφα και γνωστά πλέον τοπία. Μείνετε μαζί μου εσείς που ξέρετε ποιος είστε γιατί σας γράφω, σε εσάς οφείλω αυτή την κληρονομιά αγάπης που είναι παντοτινή και αέναη. Άλλωστε, αυτή είναι ομορφιά, είναι ζωή, ελπίδα, ευκαιρία και ευγνωμοσύνη, είναι οι άνθρωποί μου, η καρδιά μου, είναι η αγάπη που σου δίνει όλες τις δυνατότητες του κόσμου, ειδικά εκείνες που δεν μπορούσες να φανταστείς μόνος σου”.

“Χάρη στον κ. Valentino και τον Giancarlo Giammetti που με ευλόγησαν με την εμπιστοσύνη τους, χάρη σε κάθε άτομο που το έκανε αυτό δυνατό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ήταν προνόμιο και τιμή να μοιραστώ μαζί σας το ταξίδι μου και τα όνειρά μου”, δήλωσε ο Pierpaolo Piccioli.

Ο σχεδιαστής, ο οποίος εντάχθηκε στον οίκο το 1999 για να προωθήσει με την Maria Grazia Chiuri τη σειρά αξεσουάρ της μάρκας, έχει αναμφίβολα αλλάξει το πρόσωπο του Valentino. Εννέα χρόνια αργότερα, οι δυο τους ονομάστηκαν από κοινού δημιουργικοί διευθυντές μετά την αποχώρηση της Alessandra Facchinetti από το τμήμα ετοίμων ενδυμάτων. Ενώ η Chiuri ανέλαβε το τιμόνι του οίκου Dior το 2016, ο Piccioli έγινε ο μοναδικός δημιουργικός διευθυντής του Valentino, αναζωογονώντας τη μάρκα με μοντέρνες σιλουέτες που προσέλκυσαν το νεανικό κοινό.

Ο αντικαταστάτης του Piccioli δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, φήμες ωστόσο λένε ότι ο Valentino προσβλέπει στον Alessandro Michele, πρώην δημιουργικού διευθυντή του οίκου Gucci.


Διαβάστε επίσης: Sabato De Sarno: Ο νέος Creative Director του οίκου Gucci

Share.

Comments are closed.