Μεταπωλητής έλαβε 38 πλαστά ζευγάρια Air Jordan 1 από την StockX – Σύμφωνα με την Nike

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

To περασμένο έτος η Nike υπέβαλε μήνυση κατά του κολοσσού μεταπώλησης αθλητικών παπουτσιών StockX, για παραβίαση εμπορικού σήματος – επειδή πούλησε τα NFT «Vault» χωρίς εξουσιοδότηση-, αλλά και για πώληση πλαστών παπουτσιών, παρά τις εγγυήσεις γνησιότητας της πλατφόρμας.

Νέα δικαστικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, στα οποία ένας μεταπωλητής ισχυρίζεται ότι έλαβε m38 ζεύγη πλαστά Air Jordan 1 από την πλατφόρμα, πυροδότησαν εκ νέου την δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με την Nice Kicks, τα έγγραφα αναφέρουν ότι η πλατφόρμα μεταπώλησης “πιστοποίησε την γνησιότητα” (διατύπωση την οποία η εταιρεία αφαίρεσε από τις σελίδες προϊόντων της από τον Νοέμβριο του 2022) 38 πλαστών ζευγάριών Air Jordan 1 την περασμένη άνοιξη.

Η Nike επισκέφτηκε τον μεταπωλητή τον Ιούλιο και επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 38 ζεύγη που έλαβε μέσω της πλατφόρμας δευτερογενούς αγοράς ήταν πλαστά. Η Nike δεν κατάσχεσε τα ζευγάρια και ο πελάτης επέστρεψε τα παπούτσια στη StockX για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Η τρέχουσα πολιτική επιστροφών της StockX, η οποία ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2022, αναφέρει ότι μόλις “δημιουργηθεί μια παραγγελία, δεν είμαστε σε θέση να προσφέρουμε επιστροφές, ανταλλαγές ή αντικαταστάσεις. Μπορείτε πάντα να μεταπωλήσετε το προϊόν στην πλατφόρμα μας, εάν δεν θέλετε πλέον να το διατηρήσετε.”

Ο μεταπωλητής μίλησε για τα εν λόγω ζευγάρια στον Sockjig, μια σεβαστή φιγούρα στον χώρο των sneaker, και είπε ότι αγόρασε πολλά ζευγάρια Air Jordan 1 High OG “Mocha”, Air Jordan 1 High OG “University Blue” και Air Jordan 1 High OG “Hyper Royal” με τα 38 από αυτά να είναι πλαστά, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο μεταπωλητής αγόρασε τα εν λόγω ζευγάρια την περίοδο Μάρτιος 2022 – Ιούλιος 2022, όταν η τιμή της αγοράς είχε πέσει, με την πρόθεση να τα κρατήσει και να γυρίσει αργότερα για την μεταπώληση τους, δήλωσε ο Sockjig.

Όταν κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τα νέα σχετικά με τους ισχυρισμούς της Nike περί πλαστών αθλητικών παπουτσιών, η StockX απάντησε με μια δική της δήλωση, διαψεύδοντας τους πλήρως.

“Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία των πελατών μας και έχουμε επενδύσει εκατομμύρια για να καταπολεμήσουμε τον πολλαπλασιασμό των πλαστών προϊόντων που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια αγορά. Η τελευταία καταγγελία της Nike δεν είναι μόνο αβάσιμη, αλλά και περίεργη, δεδομένου ότι η ομάδα προστασίας της επωνυμίας έχει εκφράσει εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα ελέγχου ταυτότητας [της StockX] και εκατοντάδες υπάλληλοι της Nike – συμπεριλαμβανομένων των σημερινών ανώτερων στελεχών – χρησιμοποιούν τη StockX για να αγοράζουν και να πουλούν προϊόντα. Αυτή η τελευταία τακτική δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία απελπισμένη προσπάθεια να αναζωογονηθεί η χαμένη νομική υπόθεση κατά του καινοτόμου προγράμματος Vault NFT που φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν, να αποθηκεύουν και να πωλούν συλλεκτικά αντικείμενα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η καταγγελία της Nike δεν έχει καμία αξία και καταδεικνύει ξεκάθαρα την έλλειψη κατανόησης της σύγχρονης αγοράς” δήλωσε ο γίγαντας λιανικής, ενισχύοντας την πεποίθησή του ότι οι ισχυρισμοί της Nike είναι “αβάσιμοι”.

Ρίξτε μια ματιά στο δικαστικό έγγραφο παρακάτω.


Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η StockX και γιατί την μηνύει η Nike;

Share.

Comments are closed.