Ποια είναι η StockX και γιατί την μηνύει η Nike;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τoν περασμένο Φεβρουάριο η Nike υπέβαλε μήνυση για παραβίαση εμπορικού σήματος κατά του κολοσσού μεταπώλησης αθλητικών παπουτσιών StockX επειδή πούλησε τα NFT «Vault» χωρίς εξουσιοδότηση.

Στην ομοσπονδιακή καταγγελία που κατατέθηκε, η Nike ισχυρίστηκε ότι η StockX χρησιμοποιούσε τα εμπορικά της σήματα χωρίς εξουσιοδότηση για να προωθήσει σε μεγάλο βαθμό τα NFTs, να προσελκύσει καταναλωτές που γνωρίζουν τη μάρκα και στη συνέχεια να επωφεληθεί οικονομικά.

“Η Nike δεν ενέκρινε ούτε εξουσιοδότησε τα Vault NFT της StockX με την επωνυμία Nike”, ανέφερε η καταγγελία των 50 σελίδων. “Αυτά τα μη εγκεκριμένα προϊόντα είναι πιθανό να μπερδέψουν τους καταναλωτές και να δημιουργήσουν μια ψευδή συσχέτιση με τα προϊόντα της Nike.”

Πρόσφατα η Nike τροποποίησε την καταγγελία κατά του διαδικτυακού κολοσσό μεταπώλησης αθλητικών παπουτσιών, καταθέτοντας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης ότι αγόρασε τέσσερα ζευγάρια πλαστά παπούτσια από το StockX, παρά τις εγγυήσεις γνησιότητας της πλατφόρμας.

Η StockX με την σειρά της, έκανε πρόσφατα μία δήλωση θέλοντας να αντικρούσει με την σειρά της τις νέες κατεγγελίες της Nike.

“Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία των πελατών μας και έχουμε επενδύσει εκατομμύρια για να καταπολεμήσουμε τον πολλαπλασιασμό των πλαστών προϊόντων που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια αγορά. Η τελευταία καταγγελία της Nike δεν είναι μόνο αβάσιμη, αλλά και περίεργη, δεδομένου ότι η ομάδα προστασίας της επωνυμίας έχει εκφράσει εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα ελέγχου ταυτότητας [της StockX] και εκατοντάδες υπάλληλοι της Nike – συμπεριλαμβανομένων των σημερινών ανώτερων στελεχών – χρησιμοποιούν τη StockX για να αγοράζουν και να πουλούν προϊόντα. Αυτή η τελευταία τακτική δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία απελπισμένη προσπάθεια να αναζωογονηθεί η χαμένη νομική υπόθεση κατά του καινοτόμου προγράμματος Vault NFT που φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν, να αποθηκεύουν και να πωλούν συλλεκτικά αντικείμενα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η καταγγελία της Nike δεν έχει καμία αξία και καταδεικνύει ξεκάθαρα την έλλειψη κατανόησης της σύγχρονης αγοράς” δήλωσε ο γίγαντας λιανικής, ενισχύοντας την πεποίθησή του ότι οι ισχυρισμοί της Nike είναι «αβάσιμοι».

Η Nike δεν έχει απαντήσει ακόμη στην παραπάνω δήλωση της StockX. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθούν οι υπόλοιπες δικαστικές διαδικασίες.


Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα sneakers που φόρεσε ο Μάικλ Τζόρνταν στα παρκέ του NBA

Share.

Comments are closed.