Η adidas θα κυκλοφορήσει μία δεύτερη παρτίδα των Yeezy μετά το “διαζύγιο” με τον Κάνιε Γουέστ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν και η adidas αποφάσισε να τερματίσει την συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ, γνωστό και ως Ye, τον περασμένο Οκτώβριο, αναγκάστηκε να συμβιβαστεί και να πουλήσει το απόθεμα των παπουτσιών YEEZY που ήταν στοιβαγμένα στις αποθήκες της και να δωρίσει ένα μέρος των εσόδων σε διεθνείς οργανισμούς που επηρεάστηκαν από τις αντισημιτικές δηλώσεις του ράπερ.

Μετά την πρώτη την πρώτη κυκλοφορία ορισμένων μοντέλων Yeezy τον Μάιο, τα οποία έγινα αμέσως ανάρπαστα και βοήθησαν στο να μειωθεί κατά 100 εκατ. ευρώ το συνολικό απόθεμα αξίας 500 εκατ. ευρώ, ο γερμανικός κολοσσός σχεδιάζει μία δεύτερη κυκλοφορία των Αύγουστο, κάτι που θα τον βοηθήσει να παρουσιάσει λειτουργική ζημία 450 εκατ. ευρώ το 2023, από 700 εκατ. ευρώ που είχε προβλεφθεί προηγουμένως.

Η adidas είχε λάβει παραγγελίες αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ για 4 εκατομμύρια sneakers Yeezy από την πρώτη παρτίδα, αλλά δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Vintage ζευγάρια Yeezy διατίθενται για μεγάλα χρηματικά ποσά στην δευτερογενή αγορά, σε πλατφόρμες πώλησης sneakers όπως η StockX, η οποία είπε ότι είχε υψηλότερη ζήτηση από τη συνηθισμένη από τότε που η adidas άρχισε να πουλά τα αποθέματα της.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών είπε ότι η τελευταία δόση των αποθεμάτων θα είναι διαθέσιμη στις δικές της ψηφιακές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής της και του adidas.com, καθώς και μέσω ορισμένων ιστοσελίδων συνεργατών χονδρικής από τις 2 Αυγούστου. Η κυκλοφορία θα περιλαμβάνει σχέδια του 2022, όπως το Yeezy Boost 350 V2 και το Foam RNR.

Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει ακόμα το ποσοστό των κερδών που θα δοθεί στους οργανισμούς που εργάζονται για την καταπολέμηση των διακρίσεων και του μίσους, συμπεριλαμβανομένου του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, ανάμεσα στους οποίους το Anti-Defamation League (ADL), το Philonise and Keeta Floyd Institute for Social Change και το Robert Kraft’s Foundation to Combat Antisemitism (FCAS).


Διαβάστε επίσης: Τα adidas YEEZY που πρόκειται να δούμε ξανά στα ράφια

Share.

Comments are closed.