Η adidas είναι αντιμέτωπη με απώλεια εσόδων 1,2 δισ. ευρώ λόγω Κάνιε Γουέστ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την διακοπή της συνεργασίας της adidas με τον Κάνιε Γουεστ, που είναι και το πρόσωπο της σειράς Yeezy. Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία είναι αντιμέτωπη με απώλεια εσόδων 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2023 εάν δεν μπορέσει να πουλήσει όλα τα αποθέματα της σειράς Yeezy.

Την στιγμή που έγινε γνωστό το “διαζύγιο” μεταξύ της adidas και του Ye, η σειρά YEEZY ήταν σε πλήρη ισχύ, καθώς υπήρχαν συνεχώς νέες κυκλοφορίες κυκλοφορίες και αποθέματα. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό – και τον κύκλο παραγωγής που εισέρχεται στη διαδικασία – είναι λογικό να υπάρχει μια μεγάλη εκκρεμότητα.

Διαβάστε επίσης: Ο Κάνιε Γουέστ εξακολουθεί να φοράει adidas, παρά το γεγονός ότι έχασε 2 δισ. σε 24 ώρες

Η εταιρεία δήλωσε αργά την Πέμπτη ότι αξιολογεί τι πρέπει να κάνει με το απόθεμα, προσθέτοντας ότι έχει ήδη εξηγήσει τις “σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις” της μη πώλησης των προϊόντων.

Τα λειτουργικά κέρδη μπορεί να υποχωρήσουν κατά σχεδόν 500 εκατ. ευρώ αν η εταιρεία αποτύχει να προωθήσει τα προϊόντα και η adidas περιμένει ότι οι πωλήσεις θα μειωθούν με υψηλό μονοψήφιο ρυθμό το 2023. Ο αντίκτυπος της ανακοίνωσης της γερμανικής εταιρείας αποτυπώθηκε στο χρηματιστηριακό ταμπλό, με τη μετοχή να κάνει βουτιά κατά 9,5% το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι έμποροι αντέδρασαν στις ανακοινώσεις.

Παράλληλα, η εταιρεία προέβλεψε έκτακτες δαπάνες ύψους 200 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας το χειρότερο σενάριο για την adidas, το οποίο προβλέπει ζημιά ύψους 700 εκατ. ευρώ για το 2023.

“Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Αυτή τη στιγμή δεν αποδίδουμε όπως θα έπρεπε”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της adidas, Bjørn Gulden, σε δελτίο τύπου.

Διαβάστε επίσης: Ρίξτε μία ματιά στο ακυκλοφόρητο μοντέλο Yeezy του Κάνιε Γουέστ

Share.

Comments are closed.