Δες πως μπορείς να συνδυάσεις τα ρούχα σου ανάλογα με το χρώμα τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχεις δει ποτέ έναν άνδρα ντυμένο με μπλε blazer και μαύρο παντελόνι και αναρωτιέσαι αν έπραξε σωστά; Μάλλον θα πρέπει να ανανεώσεις τις γνώσεις σου ως προς την μόδα.

Καλά θα κάνεις να ξεχάσεις τους κανόνες που ήξερες μέχρι τώρα, σχετικά με τα χρώματα που δε συνδυάζονται μεταξύ τους (όπως μπλε – μαύρο και καφέ – μαύρο). Για την ακρίβεια, πολλοί συνδυασμοί που οι άνδρες θεωρούν αταίριαστους, στην πραγματικότητα είναι cool και μπορούν να φορεθούν άνετα.

Το παν είναι να βρεις τις σωστές αποχρώσεις, οι οποίες με τον κατάλληλο συνδυασμό μπορούν να απογειώσουν το στυλ σου.

Oι σωστοί συνδυασμοί

Μπλε- μαύρο

Το να φοράς χρώματα υψηλού κορεσμού μαζί (γαλάζιο, κίτρινο, κόκκινο), δεν είναι καλή ιδέα. Ο συνδυασμός αυτός είναι υπερβολικός, καθώς τα έντονα χρώματα καλύπτουν το ένα το άλλο και το αποτέλεσμα δε δείχνει κολακευτικό και κομψό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλό να προτιμάς ένα συμβατικό look, συνδυάζοντας τα έντονα αυτά χρώματα όχι μεταξύ τους, αλλά με κάτι πιο ουδέτερο (όπως το μαύρο, το γκρι ή το χακί).

Αποχρώσεις του πράσινου

‘Ενας άλλος βασικός κανόνας σχετικά με το χρωματικό συνδυασμό ρούχων, έχει να κάνει με το φάσμα του χρώματος. Αν επιλέξεις ένα look με παρόμοιες αποχρώσεις, σιγουρέψου ότι τα χρώματα αυτά βρίσκονται στο ίδιο φάσμα. Ένα casual ντύσιμο (π.χ. μακό μπλουζάκι και παντελόνι chino) μπορεί να αναβαθμιστεί με ένα κομμάτι που θα φορούσες σε μια επίσημη περίσταση, αν βρίσκεται στην ίδια απόχρωση με τα υπόλοιπα (π.χ. σκούρο πράσινο με χακί). Είναι δύο αποχρώσεις του πράσινου με καφέ τόνους, οπότε ταιριάζουν. Το λαχανί χρώμα δε θα ταίριαζε σε αυτό το look, επειδή δεν έχει καφέ τόνους στη σύνθεση του.

Καφέ- μαύρο

Όσον αφορά το δύσκολο δίδυμο καφέ- μαύρο, εδώ πρέπει να θυμάσαι τον εξής κανόνα: όσο πιο ανοιχτή είναι η απόχρωση του καφέ χρώματος, τόσο ευκολότερα μπορεί να συνδυαστεί όχι μόνο με το μαύρο, αλλά και με κάθε άλλο χρώμα.

Έχοντας αυτούς τους κανόνες κατά νου, δεν υπάρχει λόγος να φοβηθείς να συνδυάσεις κάτι που σου αρέσει οπτικά αλλά το βρίσκεις ακραίο. Πολλές φορές αυτό που κεντρίζει τα βλέμματα δεν είναι μόνο ένα εντυπωσιακό σύνολο, αλλά και οι σωστά συνδυασμένες αποχρώσεις.

Διαβάστε επίσης: Ήρθε η ώρα να επενδύσεις στο “κοστούμι” της καραντίνας

Share.

Comments are closed.