Δείτε τα 4 νέα sneakers της Nike που είναι εμπνευσμένα από την ζωή στον Άρη!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η συλλογή sneaker Space Hippie της Nike είναι εμπνευσμένη από την ζωή στον Άρη, όπου τα υλικά είναι σπάνια και δεν υπάρχει αποστολή ανεφοδιασμού. Φτιαγμένη από τα υπολείμματα της παραγωγικής διαδικασίας ή αλλιώς “διαστημικά απόβλητα”, η συλλογή Space Hippie είναι το αποτέλεσμα των πρακτικών βιωσιμότητας που εφαρμόζουμε, ενώ έχει επαναστατική σχεδίαση.

Πρόσφατα η Nike ανακοίνωσε την κυκλοφορία τεσσάρων μοντέλων – Space Hippie 01, Space Hippie 02, Space Hippie 03 και Space Hippie 04 – καθένα από τα οποία είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά και αποτελούν κινητήριο παράγοντα στην πρωτοβουλία “Move to Zero” της Nike.

Nike

Καθε μοντέλο της συλλογής διαθέτει διαφορετική σχεδίαση και αυτό στην ουσία που τα “ενώνει” είναι η οικολογική συνείδηση. Το επάνω μέρος των sneaker είναι κατασκευασμένο από νήματα Space Waste, τα οποία είναι φτιαγμένα από 100% ανακυκλωμένα υλικά, όπως πλαστικά μπουκάλια, T-Shirt και βιομηχανικά υπολείμματα.

Όσον αφορά τις σόλες, είναι κατασκευασμένες από ένα νέο υλικό που ονομάζεται Crater Foam, το οποίο είναι ένα μείγμα που περιέχει 12% καουτσούκ Nike Grind σε συνδυασμό με άλλους αφρούς της Nike για πιο βιώσιμη και ανάλαφρη αίσθηση υψηλής απόκρισης κατά τις εξερευνήσεις στην πόλη.

Nike

Η συλλογή Space Hippie είναι το πιο πρόσφατο βήμα της Nike προς ένα καλύτερο μέλλον, αλλά πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί ως ομάδα για να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση για τα ζητήματα του κλίματος.

Τα Nike Space Hippie 01, 02, 03 και 04 θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως μέσω της Nike στις 11 Ιουνίου (το 04 σε δύο χρωματισμούς). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τιμές τους θα κυμαίνονται από 130 έως 180 δολάρια.

Δείτε τις φωτογραφίες των νέων sneaker παρακάτω:

Nike

Nike

Nike

Nike

Nike

Nike

Nike

Nike

Nike

Nike

Διαβάστε επίσης: Δείτε τα 5 νέα sneakers από την συνεργασία της Vans με το National Geographic

Share.

Comments are closed.