Η μουσική που ακούμε για να ξορκίσουμε τον θάνατο στην Ιταλία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θα μπορούσατε να φανταστείτε μια ημέρα χωρίς μουσική; Χωρίς έστω κάποιες νότες από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή το internet;

Σίγουρα η μουσική παίζει ισχυρό ρόλο στην ζωή κάθε άνθρώπου, ακόμα και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, οι οποίες θα ήταν πολύ διαφορετικές αν δεν υπήρχαν τα τραγούδια, που μέσα από τους στίχους και την μουσική τους, καταφέρνουν και εκφράζουν με μοναδικό τρόπο όλα τα συναισθήματα που κρύβουμε μέσα μας.

Εκτός από τρόπος έκφρασης, η μουσική είναι και γλώσσα, μια γλώσσα που μπορούν να κατανοήσουν οι παντες ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους. Είναι το μέσο που μπορεί να δημιουργήσει μια πληθώρα συναισθημάτων, ακόμα και ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν μιλούν καν την ιδια γλώσσα.

Η μουσική λοιπόν είναι σημαντική, καθώς είναι μια από τις σπουδαιότερες κατακτήσεις της ανθρώπινης εξέλιξης, δημιουργείται από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο, και γιατί υπάρχει για να εκφράζει τις ανησυχίες, τα όνειρα και τις ελπίδες μας, και πάνω απ’όλα να εξυμνεί τον έρωτα, την αγάπη και την αλληλεγγύη των λαών.

Με αφορμή λοιπόν την τραγική κατάσταση που περνάει η γειτονική μας χώρα, παρακάτω έχουμε επιλέξει τα καλύτερα ιταλικά τραγούδια, δίνοντας με αυτό τον τρόπο στους εαυτούς μας την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους συνανθρώπους μας στην Ιταλία, οι οποίοι βιώνουν τον θάνατο με αυτό τον απερίγραπτο τρόπο.

Ti amo d’Umberto Tozzi


Bella Ciao


Con te partirò d’Andrea Bocelli


Sara perche ti amo de Ricchi et Poveri


L’italiano de Toto Cutugno


La solitudine de Laura Pausini


Vivo per lei de O.R.O


Volare (Nel Blu Dipinto Di Blu) de Domenico Modugno


Cosa della vita, Eros Ramazzotti & Tina Turner


Luciano Pavarotti – ‘O sole mio


Διαβάστε επίσης: Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στέλνει το δικό του μήνυμα για τον κορονοϊό

Share.

Comments are closed.