Βίγκο Μόρτενσεν: Απολύθηκε από κλασική ταινία της δεκαετίας του 1980 χωρίς να του το πουν!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Βίγκο Μόρτενσεν αποκάλυψε τον βάναυσο τρόπο με τον οποίο ο Όλιβερ Στόουν τον απέλυσε από το “Platoon” – παρά το γεγονός είχε πάρει ήδη ρόλο για την ταινία.

Μιλώντας στη σειρά “Go to Bat” του The Independent, ο πρωταγωνιστής του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” αποκάλυψε ότι είχε επιλεγεί για το “Platoon”, αλλά έχασε τον ρόλο από τον Γουίλεμ Νταφόε. “Έκανα οντισιόν και πήρα τον ρόλο που τελικά έπαιξε ο Γουίλεμ Νταφόε. Υπέθεσα ότι είχα αυτόν τον ρόλο”, είπε.

Ο διάσημος ηθοποιός, του οποίου η νέα ταινία “The Dead Don’t Hurt” είναι τώρα στους κινηματογράφους, προσλήφθηκε από τον Στόουν για να υποδυθεί τον χαρακτήρα του λοχία Ελάιας στο πολεμικό δράμα του 1986 για το Βιετνάμ, ο Νταφόε ωστόσο ήταν τελικά αυτός που κέρδισε τον ρόλο.

Ο Μόρτενσεν είπε ότι έναν χρόνο μετά την επιτυχημένη οντισιόν του για την ταινία, και ενώ ο Στόουν συγκέντρωνε χρήματα για την παραγωγή, ανακάλυψε ότι είχε χάσει τον ρόλο με έναν απροσδόκητο τρόπο.

“Συνέχεια έλεγα, ‘Πότε θα ξεκινήσουμε τα γυρίσματα;’, με τον Στόουν να μου απαντά, ‘Λοιπόν, πρέπει να μαζέψουμε τα υπόλοιπα χρήματα’. Κανείς δεν μου είπε ότι δεν πρόκειται να συμβεί, οπότε ξόδεψα έναν χρόνο διαβάζοντας οτιδήποτε είχε να κάνει με το Βιετνάμ. Σκέφτηκα ακόμη να πάω και στο στρατό για λίγο. Απέκτησα όση περισσότερη εμπειρία μπορούσα. Πραγματικά γέμισα τετράδια. Ήμουν έτοιμος για τον χαρακτήρα. Και μετά, μια μέρα διάβασα στην εφημερίδα, ΄’Ο Όλιβερ Στόουν κάνει αυτή την ταινία με τον Τομ Μπέρεντζερ και τον Γουίλεμ Νταφόε”, ανέφερε ο ηθοποιός.

Ο Μόρτενσεν είπε ότι τηλεφώνησε αμέσως στον Στόουν για να τον ρωτήσει τι συμβαίνει, με τον σκηνοθέτη να του απαντά ότι η ταινία έχει πλέον “μεγαλύτερο προϋπολογισμό” και ότι θέλουν έναν πιο διάσημο ηθοποιό.

Ο Μόρτενσεν, μη θέλοντας να πάει χαμένη η αξία της έρευνας του έτους, ζήτησε από τον Στόουν να το ξανασκεφτεί. “Είπα, ‘Ω, γιατί νόμιζα… ξέρεις, είμαι πραγματικά έτοιμος. Θα μπορούσα να κάνω άλλη μια οντισιόν για να το αποδείξω; Γιατί ξέρω ακόμα περισσότερα τώρα από ό,τι όταν πήρα τον ρόλο. Και Απάντησε: ‘Όχι, δεν θα συμβεί'”.

Με πληροφορίες από The Independent


Διαβάστε επίσης: Ο Ράσελ Κρόου λέει ότι νιώθει “λίγο άβολα” με το σίκουελ του “Μονομάχου”

Share.

Comments are closed.