Το πλωτό σπίτι που όλοι θα θέλαμε να ζήσουμε!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά από πολλά χρόνια κατασκευής, η εταιρεία Arkup ολοκλήρωσε το πρώτο της πλωτό σπίτι και είναι ότι καλύτερο έχουμε δει. Σχεδιασμένο από τον Ολλανδό αρχιτέκτονα Koen Olthuis, το σπίτι συνδυάζει στοιχεία των σκαφών αναψυχής, των houseboats και των παραθαλάσσιων βιλών, ενώ είναι πλήρως αυτόνομο και φιλικό προς το περιβάλλον.

Το σπίτι των 404 τετραγωνικών μέτρων, προσφέρει άνεση, πολυτέλεια και απόλυτη αυτονομία, ενώ δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να απολαύσουν τη ζωή ανάμεσα στη θάλασσα, τον ουρανό και την πόλη. Διαθέτει ένα μοναδικό υδραυλικό σύστημα αυτό-ανύψωσης, το οποίο μπορεί να το σηκώσει έως και 6 μέτρα πάνω από το νερό, προσφέροντας ασφάλεια σε μια πιθανή καταιγίδα – έχει σχεδιαστεί για να αντέχει έναν τυφώνα κατηγορίας 4.

Το πανέμορφο αυτό πλωτό σπίτι, διαθέτει επίσης συστοιχία ηλιακών πάνελ στην οροφή, μπαταριές 1.000 kWh για αποθήκευση ενέργειας για νυχτερινή χρήση, σύστημα συλλογής όμβριων υδάτων και ένας ζεύγος κινητήρων 100 kW που του δίνουν την δυνατότητα να μετακινηθεί σε ταχύτητες έως και επτά κόμβους.


Διαβάστε επίσης: Ένα απίστευτο πλωτό ξύλινο σπίτι σε μια λίμνη του Οντάριο

Share.

Comments are closed.