Ένα απίστευτο πλωτό ξύλινο σπίτι σε μια λίμνη του Οντάριο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πλωτό στα ύδατα της λίμνης Rosseau του Οντάριο, βρίσκεται το Tobin Island Boathouse, το οποίο διαφέρει κατά πολύ από τα παραδοσιακά παράκτια εξοχικά σπίτια, λόγω του επίπεδου σχεδίου του.

Εμπνευσμένο από τις απλές ξύλινες αποβάθρες που υπάρχουν κατά μήκος των ακτών του δήμου Muskoka Lakes, το πανέμορφο σπίτι κατασκευάστηκε από μια σειρά ξύλινων επιπέδων, τοποθετημένων σε κλιμακωτό μοτίβο, τα οποία μιμούνται τις κινήσεις της λίμνης.

Η κατοικία αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, κοινόχρηστο μπάνιο και σαλόνι με μικρή κουζίνα, στο επάνω επίπεδο. Το χαμηλότερο επίπεδο παρέχει λειτουργικό χώρο αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων τριών θέσεων για σκάφη. Ενσωματωμένη με την κατοικία είναι μια εκτεταμένη ξύλινη αποβάθρα 214 τετραγωνικών μέτρων, η οποία χρησιμεύει ως υπαίθριος χώρος φιλοξενίας, με πανοραμική θέα στην λίμνη, τα νησιά και τις μακρινές ακτές.

Στην πρόσοψη από ξύλο κέδρου χρησιμοποιήθηκε η ιαπωνική διαδικασία Shou Sugi Ban, η οποία είναι γνωστή για τη διατήρηση του ξύλου από τις φυσικές καιρικές συνθήκες. Μια σειρά οριζόντιων και κάθετων σανίδων διαφοροποιούν κάθε επίπεδο, ενώ ένας συνδυασμός από κόντρα πλακέ χρησιμοποιήθηκε στους εσωτερικούς τοίχους και το ταβάνι, δημιουργώντας μια πιο ζεστή ατμόφαιρα.


akb.ca

Share.

Comments are closed.