Το νέο μικροσκοπικό σπίτι της IKEA είναι αυτό που θέλεις στο lockdown

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η IKEA συνεργάστηκε με την βραβευμένη εταιρεία κατασκευής μικρών κατοικιών Escape και τη Vox Creative για να δημιουργήσουν μια κομψή κατοικία 17 τετραγωνικών μέτρων που κατά βάση είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Το κομψό μικροσκοπικό σπίτι, το οποίο εδράζεται πάνω σε τέσσερις τροχούς και είναι μια προσαρμοσμένη κατασκευή του μοντέλου Vista Boho XL της εταιρείας Escape, δημιουργήθηκε για να αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της ΙΚΕΑ για βιωσιμότητα, καινοτομία και προσιτές τιμές.

Josiah and Steph Photography

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Escape, Dan Dobrowolski, “Η συνεργασία με την ΙΚΕΑ ήταν ένα φυσικό επακόλουθο, καθώς έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά προϊόντα της IΚΕΑ στα διάφορα μικροσκοπικά σπίτια που έχουμε πουλήσει σε όλη τη χώρα, επειδή αντικατοπτρίζουν τα ανανεώσιμα, επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλώσιμα υλικά που ενσωματώνουμε στις κατασκευές μας.”

Josiah and Steph Photography

Το Tiny Home Project διαθέτει ένα μοναδικό εξωτερικό που αντικατοπτρίζει το Shou Sugi Ban – μία ιαπωνική τεχνική – και μπορεί να μεταφερθεί εύκολα οπουδήποτε. Είναι εξοπλισμένο με μεταλλική οροφή, ηλιακούς συλλέκτες, χημική τουαλέτα και (κατά παραγγελία) θερμοσίφωνα RV με δυνατότητα χρήσης εκτός δικτύου.

Josiah and Steph Photography

Ο Dan Dobrolowski λέει ότι: “Σκοπός της εταιρείας είναι να παρέχει στους καταναλωτές τρόπους να απλοποιήσουν τη ζωή τους, να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον και να ζουν σε ένα όμορφο σπίτι.”

Josiah and Steph Photography

Το εσωτερικό της κατοικίας ανέλαβε ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων της IKEA, Abbey Stark, ο οποίος χρησιμοποίησε ανανεώσιμα, επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλώσιμα υλικά για να κάνει τον χώρο λειτουργικό και όμορφο.

Josiah and Steph Photography

Η διαδικασία του σχεδιασμού και της κατασκευής του Tiny House Project ξεκίνησε στα τέλη του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2020. Η ΙΚΕΑ αρχικά σκόπευε να κάνει μια περιοδεία για το μικροσκοπικό σπίτι στις ΗΠΑ, αλλά τα σχέδια της ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας.

Η Escape δέχεται επί του παρόντος παραγγελίες για τα μοντέλα IKEA BOHO XL – μη συμπεριλαμβανομένων των επίπλων IKEA – που ξεκινούν από 47.550 δολάρια, με επιπλέον επιλογές διαθέσιμες.


Διαβάστε επίσης: Το πιο όμορφο κινούμενο σπίτι στον κόσμο! – Κοστίζει 69.800 δολάρια

Share.

Comments are closed.