Το “Avatar 2” πρέπει να εισπράξει πάνω από 2 δισ. για να “βγάλει τα λεφτά του”!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το “Avatar: The Way of Water” φέρεται να έχει έναν προϋπολογισμό παραγωγής της τάξης των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, και αν και τα νούμερα αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τον Τζέιμς Κάμερον, ο ίδιος δήλωσε στο GQ πως η ταινία του ήταν “εξαιρετικά δαπανηρή”.

Ο διάσημος σκηνοθέτης ενημέρωσε τα στελέχη της Disney και των 20th Century Studios ότι ο προϋπολογισμός του σίκουελ είναι τόσο μεγάλος που αντιπροσώπευε “τη χειρότερη επιχειρηματική υπόθεση στην ιστορία του κινηματογράφου”. Εκτίμησε μάλιστα ότι το Avatar 2 “πρέπει να γίνει η τρίτη ή η τέταρτη ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις στην ιστορία. Αυτό είναι το όριό σας. Αυτό είναι και το σημείο όπου θα βγάλετε τα λεφτά σας.”

Αυτό σημαίνει ότι το “Avatar: The Way of Water” πρέπει να εισπράξει κοντά στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και να ξεπεράσει είτε το “Star Wars: The Force Awakens” (2,07 δισεκατομμύρια δολάρια) ή το “Avengers: Infinity War” (2,05 δισεκατομμύρια), τα οποία καταλαμβάνουν την τέταρτη και πέμπτη θέση στις ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών.

Επί του παρόντος το αρχικό “Avatar” του 2009 του Κάμερον κατατάσσεται στην κορυφή με 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, το “Avengers: Endgame” της Disney βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 2,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο “Τιτανικός”, επίσης του Κάμερον, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο σκηνοθέτης ανέφερε επίσης ότι ενώ παλαιότερα ήταν υπερασπιζόταν τα έξοδά του, τώρα τα χρησιμοποιεί προς όφελός του. “Τώρα, αν μπορώ να κάνω επιχειρηματική υπόθεση το να ξοδέψω ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε μια ταινία, θα το κάνω”, είπε, υποστηρίζοντας ότι τα ποσά ξοδεύονται για καλό σκοπό.

“Δεν τα βάζουμε όλα σε ένα σωρό και ανάβουμε φωτιά. Το προϊόν μας είναι για το κοινό”, πρόσθεσε ο Κάμερον. “Αν το στούντιο συμφωνεί και πιστεύει ότι είναι μια καλή επένδυση γιατί να μην το κάνει;”

Αξίζει να σημειώσουμε πως μόνο οι πέντε ταινίες έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισπράξεις παγκοσμίως, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε αν η νέα ταινία του Κάμερον θα καταφέρει να το “σπάσει”.


Διαβάστε επίσης: Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Δείτε τον λόγο που δεν θα έπαιρνε τον ρόλο στο “Τιτανικό”

Share.

Comments are closed.