Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Δείτε τον λόγο που δεν θα έπαιρνε τον ρόλο στο “Τιτανικό”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, η διαδικασία της οντισιόν του Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την ταινία “Τιτανικός” δεν ήταν ομαλή.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης αναπόλησε τη συνάντηση με τον Ντι Κάπριο σε συνέντευξή του στο GQ, και είπε πως δεν θα του έδινε τον ρόλο του Τζακ Ντόσον επειδή αρνήθηκε να διαβάσει ατάκες από το σενάριο με την Κέιτ Γουίνσλετ, η οποία είχε ήδη επιλεχθεί για τον ρόλο της Ρόουζ.

“Υπήρξε μια συνάντηση με τον Λίο και μετά έγινε screen test μαζί του”, είπε ο Κάμερον. “Η συνάντηση ήταν αστεία γιατί κάθομαι στην αίθουσα συνεδριάσεων μου και περιμένω να συναντήσω έναν ηθοποιό. Κοιτάζω γύρω μου, και όλες οι γυναίκες από το γραφείο είναι στη συνάντηση. Όλες ήθελαν να γνωρίσουν τον Λίο. Ήταν υστερικό”, πρόσθεσε.

“Έτσι μπήκε ο Λίο, φυσικά, γοήτευσε τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου και εμένα”, εξήγησε ο Κάμερον. “Και είπα, ‘Εντάξει, ας δούμε πώς είναι η χημεία σου με την Κέιτ’.”

“Επέστρεψε μερικές μέρες αργότερα και έστησα την κάμερα για να μαγνητοσκοπήσω το βίντεο”, είπε ο Κάμερον. “Δεν ήξερε ότι θα έκανε τεστ. Σκέφτηκε ότι ήταν άλλη μια συνάντηση για να συναντήσει την Κέιτ. Οπότε είπα, ‘Εντάξει, θα πάμε στο διπλανό δωμάτιο, θα μαγνητοσκοπήσουμε μερικές γραμμές του σεναρίου και μου είπε ‘Εννοείς να διαβάσω;’ και του απάντησα ‘Ναι’. ‘Α, εγώ δεν διαβάζω’,” απάντησε ο Ντι Κάπριο σύμφωνα με τον Κάμερον. Τότε ο σκηνοθέτης σηκώθηκε, του έσφιξε το χέρι και τον ευχαρίστησε που πέρασε.

Ο Κάμερον ήταν έτοιμος να απομακρύνει τον Ντι Κάπριο αμέσως, αλλά ο ηθοποιός γύρισε κοντά του και του είπε: “Περίμενε, περίμενε, περίμενε. Εννοείς αν δεν διαβάσω, δεν θα πάρω τον ρόλο; Έτσι απλά;”. Ο Κάμερον του απάντησε λέγοντας: “Ναι. Κοίτα. Αυτή είναι μια τεράστια ταινία που θα πάρει δύο χρόνια από τη ζωή μου. Οπότε δεν θα το κάνω αυτό παίρνοντας τη λάθος απόφαση στο casting. Άρα ή θα διαβάσεις ή δεν θα δεν θα πάρεις μέρος.”

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη τότε, ο Ντι Κάπριο αφού πήρε και ξαναπήρε βαθιές ανάσες, συμφώνησε να διαβάσει ατάκες με τη Γουίνσλετ αλλά δείχνοντας δυσφορία.

“Κάθε πτυχή της ύπαρξής του ήταν τόσο αρνητική”, θυμάται ο σκηνοθέτης, “μέχρι που είπα, ‘Πάμε!'”. Τότε ο Ντι Κάπριο “μεταμορφώθηκε αμέσως σε Τζακ”, παραδέχτηκε.

“Η Κέιτ ξεκίνησε αμέσως και μπήκαν στον ρόλο και έπαιξαν τη σκηνή”, εξήγησε. “Τα σύννεφα διαλύθηκαν και αυτή η αχτίδα του ήλιου κατέβηκε και φώτισε τον Τζακ. Και τότε είπα ‘Εντάξει, αυτός είναι’.”


Διαβάστε επίσης: Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Ο τελευταίος γνήσιος Χολιγουντιανός σταρ

Share.

Comments are closed.