Τεντ Σαράντος: “Τα έκανα θάλασσα” ομολογεί ο Έλληνας CEO του Netflix!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο εδώ, το τελευταίο stand up του κωμικού Ντέιβ Σαπέλ με τίτλο “The Closer”, το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό στο Netflix, έχει προκαλέσει ένα κύμα αντιδράσεων από την LGBTQ κοινότητα, δεδομένου ότι ο κωμικός κάνει κάποια σχόλια που θεωρήθηκαν ομοφοβικά και τρανσφοβικά.

Ο διευθύνος σύμβουλος του Netflix, Τεντ Σαράντος, είχε υπερασπιστεί στην αρχή τον Σαπέλ, λέγοντας ότι το σόου του δεν πρόκειται να αφαιρεθεί από το περιεχόμενο της πλατφόρμας, κάτι που όπως φαίνεται του γύρισε μπούμπερανγκ, δεδομένου ότι ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση όταν έπρεπε να επικοινωνήσει με τους υπαλλήλους του Netflix που είχαν συγχυστεί με όσα είπε ο Σαπέλ.

“Τα έκανα θάλασσα” παραδέχτηκε σε συνέντευξη του ο Σαράντος όταν ρωτήθηκε αν μετάνιωσε για το πως χειρίστηκε το όλο θέμα, ειδικά όσον αφορά την επικοινωνία με τους εργαζόμενους του Netflix. “Τα έκανα θάλασσα. Σε αυτά emails {που έστειλε στους εργαζομένους του) έπρεπε να είχα δείξει ηγεσία με πολύ περισσότερη ανθρωπιά. Έπρεπε να είχα αναγνωρίσει το γεγονός ότι μία ομάδα υπαλλήλων μας ένιωσε πόνο και πληγώθηκε από την απόφαση που πήραμε. Δεν το έκανα” είπε.

“Για να είμαι ξεκάθαρος, η φαντασία έχει αντίκτυπο στον πραγματικό κόσμο. Αυτός ο αντίκτυπος μπορεί να είναι εξαιρετικά θετικός και μπορεί να είναι αρκετά αρνητικός. Έτσι, έπρεπε να ήμουν καλύτερος σε αυτη την επικοινωνία” πρόσθεσε.

Ο Σαράντος υπερασπίστηκε το “The Closer”, επικαλούμενος τη δημοτικότητά του αλλά και τη δέσμευση της εταιρείας στην δημιουργική ελευθερία και την καλλιτεχνική έκφραση. Παράλληλα, είπε ότι “βεβαιωνόμαστε ότι οι υπάλληλοί μας το καταλαβαίνουν αυτό, εξαιτίας αυτού – επειδή προσπαθούμε να διασκεδάσουμε τον κόσμο και ο κόσμος αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικές ευαισθησίες και πεποιθήσεις – μερικές φορές, θα υπάρχουν πράγματα στο Netflix που δεν θα τους αρέσουν. Πράγματα που θα θεωρήσουν ακόμη και επιβλαβή. Εκεί που σίγουρα θα τραβήξουμε γραμμή, είναι σε κάτι που σκόπιμα θα απαιτούσε σωματική βλάβη άλλων ανθρώπων. Για μένα, οι προθέσεις για πρόκληση σωματικής βλάβης ξεπερνούν τα όρια, σίγουρα.”

Οι δηλώσεις του Σαράντος έγιναν την ώρα που ομάδα υπαλλήλων του Netflix, τα οποία ανήκουν στην LGBTQ + κοινότητα, κάλεσε όλο το προσωπικό να απέχει από την εργασία του την Τετάρτη, σε μία πράξη διαμαρτυρίας απέναντι στην απόφαση της εταιρείας να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Σαπέλ.

Τέλος, όσον αφορά την κατάργηση του “The Closer” από την πλατφόρμα, ο Σαράντος είπε πως δεν έχουν γίνει τόσες πολλές ενστάσεις για να γίνει κάτι τέτοιο.

Με πληροφορίες από το Variety


Διαβάστε επίσης: “Squid Game”: Δες με πόσα εκατομμύρια θα γεμίσει τα ταμεία του Netflix!

Share.

Comments are closed.