Σανίδες του surf κατασκευασμένες από βαρέλια σκωτσέζικου ουίσκι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που η Glenmorangie συνεργάστηκε με την Finlay & Co. για να δημιουργήσει ένα ζευγάρι χειροποίητα γυαλιά ηλίου, και μόλις δύο χρόνια από τότε που η μάρκα του σκωτσέζικου ουίσκι ένωσε τις δυνάμεις της με την Renovo για την δημιουργία ενός αγωνιστικού ξύλινου ποδήλατου, αλλά και από την συνεργασία της με την Surfboards Grain.

Και τι κάνει αυτά τα έργα τόσο ξεχωριστά; Φυσικά το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένα από τα λευκά βαρέλια βελανιδιάς στα οποία παλαιώνεται το ουίσκι Glenmorangie Original. Πρόκειται για βαρέλια που έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο δύο φορές στη ζωή τους για την παρασκευή του ουίσκι, και σύμφωνα με την μάρκα ένα τέτοιο ειδικό υλικό αξίζει άλλο ένα κεφάλαιο στην ιστορία του.

“Οι άνθρωποι συχνά μας ρωτούν τι συμβαίνει με αυτά τα βαρέλια μετά την ολοκλήρωση της ζωής τους για την παραγωγή ουίσκι”,  αναφέρει ο Bill Lumsden, διευθυντής της απόσταξης του Glenmorangie. “Πέρα από ένα βαρέλι, είναι ο τρόπος μας να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που μοιράζονται το δημιουργικό όραμα, το πάθος και την υπομονή μας, να πάρουμε αυτό το ξύλο και να του δώσουμε την δυνατότητα να συνεχίσει το ταξίδι του”.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που συνεργάστηκαν με την Grain Surfboards, την μάρκα με έδρα το Maine της New England, που ο Lumsden θεωρεί “ειδικούς στον τομέα τους”. Πρόκειται για ανθρώπους που παίρνουν έμπνευση από τις παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής ξύλινων σκαφών και δημιουργούν μοναδικές σανίδες του surf.

Κάθε Glenmorangie Original Surfboard κατασκευάζεται χειροποίητα στο εργαστήριο της Grain. Είναι εξαιρετικά ελαφριές, αν και για την κατασκευή κάθεμιας χρησιμοποιούνται περίπου 12 βαρέλια. Πρόκειται για σανίδες περιορισμένης έκδοσης, και η απόκτηση μιας γίνεται μέσω παραγγελίας.


Διαβάστε επίσης: 16 πανέμορφες ξύλινες κατοικίες με θέα τα νορβηγικά φιορδ

Share.

Comments are closed.