Σανίδες του surf κατασκευασμένες απο βαρέλια σκωτσέζικου ουίσκι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Glenmorangie συνεργάστηκε με την Finlay & Co. για να δημιουργήσει ένα ζευγάρι χειροποίητα γυαλιά ηλίου. Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η μάρκα του σκωτσέζικου ουίσκι συνένωσε τις δυνάμεις της με την Renovo για να κατασκευάσει ένα αγωνιστικό ξύλινο ποδήλατο. Σήμερα, η μάρκα μας αποκάλυψε μια νέα συνεργασία με τα Surfboards Grain.

Και τι κάνει αυτά τα έργα τόσο ξεχωριστά; Από τις αποχρώσεις στην σανίδα του surf, κάθε περιορισμένη έκδοση του προϊόντος γίνεται με ξύλο από τα λευκά βαρέλια βελανιδιάς στα οποία το Glenmorangie Original παλαιώνεται. Χρησιμοποιημένα μόνο δύο φορές στη ζωή τους για την παρασκευή του ουίσκι, η μάρκα πιστεύει ότι ένα τέτοιο ειδικό υλικό αξίζει άλλο ένα κεφάλαιο στην ιστορία του – και φέτος πηγαίνουν το ξύλο στα κύματα.

“Οι άνθρωποι συχνά μας ρωτούν τι συμβαίνει με αυτά τα βαρέλια μετά την ολοκλήρωση της ζωής τους για την παραγωγή ουίσκι”, λέει ο Δρ Bill Lumsden, διευθυντής της απόσταξης του Glenmorangie. “Πέρα από ένα βαρέλι, είναι ο τρόπος μας να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους που μοιράζονται το δημιουργικό όραμα, το πάθος και την υπομονή μας, να πάρουμε αυτό το ξύλο και να του δώσουμε ένα βήμα ωστε να συνεχίσει το ταξίδι του”.

Φέτος οι “άνθρωποι” αυτοί είναι της Grain Surfboards, της μάρκας με βάση το Maine της New England, που ο Lumsden θεωρεί “πραγματικούς ειδικούς στον τομέα τους”. Ως surfing τεχνίτες, εμπνευσμένοι από τις παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής σκαφών, η αγάπη της Grain για το ξύλο ενσωματώνεται στις σανίδες του surf όπως σε καμία άλλη μάρκα.

Υπάρχει μια βαθειά σύνδεση surfing μεταξύ της Grain και των Glenmorangie’s ‘Men of Tain’ – στα Highlands της Σκωτίας και στο Maine βρίσκονται μερικά απο τα πιο δημοφιλή μέρη στον κόσμο για surfing σε κρύο νερό.

Όσο για τις ίδιες τις σανίδες, είναι προϊόντα χρόνου, υπομονής και παρουσιάζουν τις ιδιότητες του ξύλου. Χειροποίητες και επιμελώς σχεδιασμένες για να επιδεικνύουν τα συνεχόμενα σχέδια, οι Grain Glenmorangie Original σανίδες είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τις σανίδες μαζικής παραγωγής.

Η περιορισμένη έκδοση των Grain Glenmorangie Original surfboards είναι διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας στο www.grainsurfboards.com από τον Σεπτέμβριο του 2018, στις £ 5,000.

Share.

Comments are closed.