16 πανέμορφες ξύλινες κατοικίες με θέα τα νορβηγικά φιορδ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Spacegroup με έδρα το Όσλο, δημιούργησε ένα πολύ ιδιαίτερο συγκρότημα κατοικιών, οι οποίες βρίσκονται σε μια δασώδη περιοχή κάτα μήκος των νορβηγικών ακτών. Το συγκρότημα ονομάζεται Movikheien Cabins και αποτελείται από 16 ξύλινες κατοικίες που τοποθετήθηκαν προσεκτικά στο τοπίο ώστε να έχουν ελάχιστη επίδραση στο φυσικό έδαφος.

Κάθε κατοικία έχει μέγεθος 62 τετραγωνικά μέτρα, είναι κατασκευασμένη 100%  από ξύλο και στηρίζεται σε κίονες πάνω από το έδαφος. Οι κατοικίες δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο, καθώς η κατασκευή δρόμων απαιτεί σημαντική επέμβαση στο έδαφος, και σε μια δασώδη έκταση όπως αυτή θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός δικτύου μονοπατιών πεζοπορίας, το οποίο δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο, και ενώνει τις κατοικίες μεταξύ τους.

Για την κατασκευή των κατοικιών δεν απαιτούνται βαριά μηχανήματα, καθώς όλα τα υλικά τους μεταφέρονται εύκολα και μπορούν να συναρμολογηθούν επί τόπου. Μόλις συναρμολογηθούν, οι μινιμαλιστικές κατοικίες διαθέτουν τοίχους και οροφές από κόντρα πλακέ σημύδας, δάπεδα από μασίφ πεύκο και μεγάλες βεράντες με θέα το φιόρδ.

Σύμφωνα με την Spacegroup, το πρότζεκτ αυτό αποτελεί απάντηση στην πανδημία, καθώς δίνει την δυνατότητα στους Νορβηγούς να επισκεφτούν έναν ελκυστικό και προσιτό τοπικό προορισμό.

Δείτε μερικές φωτογραφίες των Movikheien Cabins παρακάτω:

Photos: EVE Images / Spacegroup


Διαβάστε επίσης: Η ξύλινη εξοχική κατοικία που θα θέλαμε να “αράξουμε” αυτόν τον χειμώνα

Share.

Comments are closed.