Πήγε να πουλήσει Rolex αξίας 55.000 δολαρίων και του το έκλεψαν μέσα σε 2 λεπτά!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ακόμα κι αν η Ιαπωνία βρίσκεται στη λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο, η επόμενη ιστορία αποδεικνύει ότι θα πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί όταν πουλάτε προϊόντα υψηλής αξίας — ειδικά ένα χρυσό Rolex Yacht-Master II 18Κ, αξίας 55.000 δολαρίων.

Στις 25 Ιουλίου, δύο άνδρες συναντήθηκαν στο πάρκινγκ ενός καταστήματος στη Νομαρχία Σαϊτάμα για να διαπραγματευτούν την πώληση ενός Rolex Yacht-Master II. Η πώληση διοργανώθηκε μέσω μίας ιστοσελίδας πώλησης μεταχειρισμένων ρολογιών, και παρά την αρχική του αξία, ο πωλητής ήταν διατεθειμένος να το αποχωριστεί για λιγότερα χρήματα.

Αφού ο υποψήφιος αγοραστής πήγε στο αυτοκίνητο του πωλητή φορώντας σορτς, μπλουζάκι και χοντρά γάντια, ο αγοραστής του έδωσε το πολυτελές ρολόι για έλεγχο. Αφού το κοίταξε για λίγο, ο αγοραστής ζήτησε από τον πωλητή να πάει στο κατάστημα για να αγοράσει λίγο τσάι. Ο πωλητής πήρε τότε τη μοιραία απόφαση να πάει – αφήνοντας το ρολόι με τον “αγοραστή”.

Αφού χρειάστηκε περίπου δύο λεπτά για να αγοράσει το τσάι, ο άνδρας βγήκε από το κατάστημα και διαπίστωσε ότι ο αγοραστής και το ρολόι είχαν εξαφανιστεί. Μόλις αντιλήφθηκε αυτό που μόλις είχε συμβεί, ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον αγοραστή, ο οποίος αφού του έστειλε μήνυμα “Το άφησα στο αυτοκίνητό σου” και “Δεν έχω το ρολόι σου”, διέγραψε τον λογαριασμό του.

Το θύμα είπε στα ΜΜΕ ότι “[αντί να μπει στο αυτοκίνητο] άνοιξε την πόρτα και έσκυψε για να κοιτάξει το ρολόι. Αυτό ήταν ύποπτο. Τώρα που το σκέφτομαι, ήμασταν έξω όλη την ώρα, κάτι που τον διευκόλυνε να δραπετεύσει”. Αν είχε καλή διάθεση κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, παραδέχτηκε επίσης: “Ήμουν πολύ ηλίθιος και ειλικρινής”.

Ωστόσο, προς υπεράσπισή του, είχε την επίγνωση να τραβήξει βίντεο τον αγοραστή με το smartphone του, το οποίο, μαζί με τις κάμερες παρακολούθησης που υπήρχαν στο πάρκινγκ, θα βοηθούσε πολύ την αστυνομία να εντοπίσει τον ύποπτο.

Πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασαν την είδηση:

“Ο τύπος το είπε μόνος του, ήταν ‘πολύ ηλίθιος και ειλικρινής’. Θα πρέπει να εμπιστεύεστε τους ανθρώπους, αλλά και να είστε προσεκτικοί με τα ακριβά αντικείμενα”, έγραψε ένας χρήστης.

“Θα είχα φύγει όταν έβλεπα το μπλουζάκι και το σορτς”, έγραψε ένας άλλος.

Δείτε το βίντεο με το περιστατικό παρακάτω:


Διαβάστε επίσης: 1,1 εκατ. δολάρια πουλήθηκε το ρολόι του Αδόλφου Χίτλερ

Share.

Comments are closed.