Οι σκύλοι κλέβουν την παράσταση στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην 77η διοργάνωση του ετήσιου κινηματογραφικού φεστιβάλ τα φλας στράφηκαν στον Μέσι, ένα 7χρονο Μπόρντερ Κόλεϊ, γνωστό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στην ταινία “Anatomy of a Fall” που ήταν υποψήφια για Όσκαρ. Ο Μέσι πήρε το πολυπόθητο βραβείο Palm Dog το 2023 για τον ρόλο του στην ταινία και φέτος επέστρεψε για να φιλοξενήσει το δικό του talk show,  με τίτλο “Messi: The Cannes Film Festival From a Dog’s Eye View”, ανέφεραν οι New York Times.

“Πέρυσι δεν μπορέσαμε να ανέβουμε τα διάσημα σκαλιά των Καννών, οπότε αυτή τη φορά επιστρέφουμε και μπορούμε να είμαστε στο κόκκινο χαλί για να υποστηρίξουμε όλα τα σκυλιά που θα ληφθούν υπόψη για το Palm Dog” δήλωσε η ιδιοκτήτρια και προπονήτρια του Μέσι, Λάουρα Μάρτιν Κοντίνι, στους NYT.

“Οι Κάννες είναι ένα καλό μέρος για να αποκτήσουν τα σκυλιά μια βιτρίνα επειδή οι Γάλλοι έχουν μια πολύ λογική προσέγγιση με τα σκυλιά”, εξήγησε στους Times ο ιδρυτής τoυ Palm Dog, Τόμπι Ρόουζ. “Είναι πάντα, σχεδόν χωρίς εξαίρεση, ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν σε εστιατόρια, κάτι που ξέρω ότι για τους Αγγλοσάξονες Αμερικανούς και τους Βρετανούς είναι σχεδόν κανόνας”.

Ο Ρόουζ δημιούργησε το βραβείο Palm Dog (ή Χρυσό Φοίνικα) το 2001 και πήρε την ιδέα από τον δικό του γούνινο φίλο. Ο πρώτος νικητής ήταν ο Ότις, πρωταγωνιστής της κωμωδίας-δράματος “The Anniversary Party”.

“Νομίζω ότι το Palm Dog πρωτοφτιάχτηκε για αστείο. Ωστόσο, εδώ και δύο ή τρία χρόνια, αρχίζει να είναι κάτι πολύ σημαντικό”, είπε στο δημοσίευμά η Λετίσια Ντος, η οποία σκηνοθέτησε και έγραψε το “Dog on Trial”. “Είναι όμορφο. Νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο έπαθλο και ελπίζω να κερδίσουν όλα τα σκυλιά γιατί δεν θέλω να υπάρχει ανταγωνιστικότητα μεταξύ των σκύλων”.

Η τελετή για το βραβείο Palm Dog έχει οριστεί για τις 24 Μαΐου.


Διαβάστε επίσης: Σου δίνουμε 7 λόγους (αν και υπάρχουν περισσότεροι) να υιοθετήσεις ένα αδεσποτάκι

Share.

Comments are closed.