Ο Χόακιν Φίνιξ επιστρέφει ως Joker! Έχει ήδη το σενάριο στα χέρια του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά την επιτυχία του “Joker” (2019) του Τοντ Φίλιπς, υπήρξαν πολλές φήμες ότι η ιστορία του κοινωνικά απροσάρμοστου και μοναχικού Άρθρουρ Φλεκ, ο οποίος σταδιακά βρίσκει το δρόμο για τη σωτηρία μέσα από την τρέλα του, θα αποκτήσει και συνέχεια.

Πριν λίγες ώρες ο Τοντ Φίλιπς επιβεβαίωσε μέσω ενός ποστ στο Instagram πως το σενάριο του σίκουελ του “Joker” είναι έτοιμο, και πως  ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Χοακίν Φίνιξ, θα επαναλάβει τον ρόλο του εμβληματικού κακού της DC. Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε ένα κόκκινο εξώφυλλο σεναρίου, από το οποίο, μαθαίνουμε και τον τίτλο της επερχόμενης ταινίας: “Joker: Folie à Deux”, και στην δεύτερη τον Φίνιξ να κρατά στα χέρια του το σενάριο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips)

Δεν γνωρίζουμε αν ένα σίκουελ είναι απαραίτητο, αλλά λόγω της εισπρακτικής επιτυχίας της πρώτης ταινίας, η οποία κέρδισε πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια και έσπασε αρκετά ρεκόρ στο box office, η Warner Bros. εργάστηκε σκληρά για να επαναφέρει τον Φίλιπς και τον Φίνιξ σε μία επόμενη ταινία, με την ελπίδα να αποφέρει εξίσου σημαντικά έσοδα.

Ακόμα δεν υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες για την επόμενη ταινία, ωστόσο, ο τίτλος μπορεί να δώσει κάποια στοιχεία. Η γαλλική φράση  “Folie à Deux” μεταφράζεται κυριολεκτικά ως “κοινή τρέλα” και είναι ένας ψυχολογικός όρος που αναφέρεται σε μια ψυχική διαταραχή που επηρεάζει δύο ή περισσότερα άτομα, συνήθως στην ίδια οικογένεια. Με βάση την πλοκή της πρώτης ταινίας, όπου ο Τόμας Γουέιν θα μπορούσε να είναι ο πραγματικός πατέρας του Joker, είναι αρκετά πιθανό αυτή η ταινία να παρουσιάσει τον Batman και να τον συνδέσει με τον Joker μέσω του “Folie à Deux”, υποδηλώνοντας μια σχέση που είναι κάτι παραπάνω από οικογενειακή. Θα μπορούσε επίσης να υποδηλώνει ότι στο σίκουελ του Φίλιπς θα δούμε την σύντροφο του Joker στην ζωή, το έγκλημα και την τρέλα, Harley Quinn — την οποία έχει υποδυθεί σε άλλες προσαρμογές της DC η Μάργκοτ Ρόμπι.


Διαβάστε επίσης: Το σίκουελ του “Joker” φημολογείται ότι θα ξεκινήσει το 2023

Share.

Comments are closed.