Ο πρώτος “τηλεοπτικός” πίνακας του Μπομπ κοστίζει 10 εκατ. δολάρια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Modern Artifact, μια γκαλερί στη Μινεάπολη της Μινεσότα η οποία έχει πουλήσει πολλούς πίνακες του Μπομπ Ρος έβγαλε πρόσφατα σε δημοπρασία το “A Walk in the Woods” (1983), από το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής “Η χαρά της ζωγραφικής”.

Ο πίνακας που ολοκληρώθηκε στον αέρα κατά τη διάρκεια του πρώτου επεισοδίου της εμβληματικής τηλεοπτικής εκπομπής του Μπομπ Ρος, κυκλοφόρησε στην αγορά και πωλείται για 9,85 εκατομμύρια δολάρια. Η γκαλερί κατανοεί ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να φαίνεται περίεργος σε κάποιους, αλλά αυτό μπορεί να είναι το ζητούμενο. Μάλιστα αναφέρει πως θα προτιμούσε να μοιραστεί το έργο τέχνης με κάποιο μουσείο για να επιτρέψουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να το δουν.

Σε μια δήλωση του, ο ιδιοκτήτης της γκαλερί Ράιαν Νέλσον αναφέρθηκε στον αντίκτυπο του Ρος στην τέχνη και την πολιτιστική ιστορία. “Ο Μπομπ Ρος ξεπέρασε τον Άντι Γουόρχολ και τον Πάμπλο Πικάσο ως ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Διαδίκτυο σύμφωνα με δεδομένα από το Google Analytics”, είπε. “Είναι ένα απίστευτα εντυπωσιακό κατόρθωμα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει επίσημο μάρκετινγκ και οι αρχικοί του πίνακες είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν”, πρόσθεσε.

Το 2015 ο ιστότοπος ζωντανής ροής βιντεοπαιχνιδιών Twitch που ανήκει στην Amazon, πραγματοποίησε έναν μαραθώνιο για τον Μπομπ Ρος, μεταδίδοντας και τα 403 επεισόδια της σειράς. Όταν ολοκληρώθηκε, το Twitch ισχυρίστηκε ότι 5,6 εκατομμύρια μοναδικοί θεατές συντονίστηκαν για να τα δουν.

Το “A Walk in the Woods” είναι μόνο ένας από τους σχεδόν 30.000 πίνακες που λέγεται ότι δημιούργησε ο Ρος στη διάρκεια της ζωής του. Τα έργα του σπάνια βγαίνουν σε δημοπρασία, παρά το γεγονός ότι ο Τος συχνά δημιουργούσε τρεις εκδοχές για κάθε επεισόδιο της εκπαιδευτικής του εκπομπής. Τα έργα δωρίζονταν συχνά στο Μουσείο Smithsonian, σε διάφορα μέλη του σταθμού PBS ή φυλάσσονταν από το Bob Ross, Inc.

Ο συγκεκριμένος πίνακας άνηκε σε μια γυναίκα που τον πρόσφερε εθελοντικά στον σταθμό PBS όπου γυρίστηκε την εκπομπή “Η χαρά της ζωγραφικής”, σύμφωνα με το Modern Artifact. Τον είχε αποκτήσει μετά από μια δημοπρασία για να υποστηρίξει τον σταθμό και το πούλησε στη γκαλερί πέρυσι.

“Είναι δύσκολο να δώσουμε αξία στο κομμάτι, δεδομένης της κίνησης, της δημοτικότητας και του γεγονότος ότι αυτός είναι ο πρώτος πίνακας που έγινε στον τηλεοπτικό αέρα της εκπομπής. Αν κάποιος έκανε μια επταψήφια προσφορά, φυσικά θα το σκεφτόμασταν. Μέχρι τότε, σκοπεύουμε να περιηγηθούμε σε αυτόν τον πίνακα του Μπομπ Ρος που τα ξεκίνησε όλα”, δήλωσε ο Νέλσον.


Διαβάστε επίσης: Το εμβληματικό πουλόβερ “Black Sheep” της πριγκίπισσας Νταϊάνα πουλήθηκε για 1,1 εκατ. δολάρια

Share.

Comments are closed.