Το εμβληματικό πουλόβερ “Black Sheep” της πριγκίπισσας Νταϊάνα πουλήθηκε για 1,1 εκατ. δολάρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αρκετοί μανιώδεις συλλέκτες ώθησαν την τιμή του εμβληματικού πουλόβερ “Black Sheep” της πριγκίπισσας Νταϊάνα στα ύψη!

Το κόκκινο πουλόβερ που φόρεσε η Lady Di σε έναν αγώνα πόλο τη δεκαετία του 1980, διέλυσε τελείως τις εκτιμήσεις, καθώς πουλήθηκε για 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. Τώρα είναι το πιο πολύτιμο πουλόβερ που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, επισκιάζοντας την φθαρμένη ζακέτα του frontman των Nirvana, Κερτ Κομπέιν, που πουλήθηκε για 334.000 δολάρια το 2019. Επίσης, έκανε ρεκόρ για οποιοδήποτε ρούχο της Νταϊάνα που έχει δημοπρατηθεί, ξεπερνώντας το βραδινό φόρεμα Victor Edelstein που πουλήθηκε 604.800 δολάρια νωρίτερα φέτος.

Sotheby’s

Το πουλόβερ, το οποίο ανακαλύφθηκε πρόσφατα από τους κατασκευαστές του, συγκέντρωσε συνολικά 44 προσφορές στην πρώτη του εμφάνιση στην δημοπρασία. Η πώληση κορυφώθηκε σε μια σκληρή μάχη προσφορών διάρκειας 15 λεπτών που ανέβασε την τιμή του από 190.000 δολάρια σε 1,1 εκατομμύρια δολάρια. Το τελικό ποσό ήταν 14 φορές υψηλότερο από την αρχική εκτίμηση των 80.000 δολαρίων.

Το πλεκτό ήταν ένα από τα πρώτα κομμάτια που σχεδίασαν οι Σάλι Μούιρ και Τζοάνα Όσμπορν για την βρετανική ετικέτα Warm & Wonderful. Το αρχικό σχέδιο έλειπε για δεκαετίες, αλλά το δίδυμο το βρήκε νωρίτερα φέτος, ενώ έψαχνε για ένα παλιό σχέδιο σε μια σοφίτα.

“Από τότε που βρήκαμε το πουλόβερ τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ξαναζούμε τις όμορφες αναμνήσεις της πριγκίπισσας Νταϊάνα που εμφανιζόταν στα πρωτοσέλιδα κάθε εφημερίδας το 1981, φορώντας το δικό μας πουλόβερ”, ανέφεραν οι σχεδιαστές σε ανακοίνωσή τους. “Ενώ της είμαστε για πάντα υπόχρεοι για τον αντίκτυπο που είχε αυτό στην επιχείρησή μας, η βαθύτερη εκτίμησή μας έγκειται στη γνώση ότι μοιράστηκε μια μοναδική σύνδεση με το σχέδιο μαύρου προβάτου”.

Warm & Wonderful

Η Warm & Wonderful σταμάτησε να παράγει το πουλόβερ το 1994, αλλά επανέφερε το σχέδιο το 2020 με τον Τζακ Κάρλσον των Rowing Blazers. Η σύγχρονη επανάληψη μπορεί να αγοραστεί μέσω της Warm & Wonderful ή της Rowing Blazers για 248 δολάρια. Πρόκειται για κλοπή σε σύγκριση με το ποσό των 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων.


Διαβάστε επίσης: Η φθαρμένη ζακέτα του Kurt Cobain πουλήθηκε για 334.000 δολάρια!

Share.

Comments are closed.