Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιμένει ότι το Χόλιγουντ χρειάζεται τα franchises

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο σκηνοθέτης του “Oppenheimer”, Κρίστοφερ Νόλαν, ισχυρίζεται ότι το Χόλιγουντ χρειάζεται franchises για να έχει μεγάλη επιτυχία, καθώς καλύπτουν τη ζήτηση του κοινού και μεγιστοποιούν τις οικονομικές ευκαιρίες για την κινηματογραφική βιομηχανία.

Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο σκηνοθέτης μίλησε για τη βιωσιμότητα των ταινιών franchise και για το αν η αυξανόμενη παρουσία ταινιών με υπερήρωες μειώνει την ποιότητα του Χόλιγουντ.

“Υπάρχει πάντα μια ισορροπία στο Χόλιγουντ μεταξύ των καθιερωμένων τίτλων που μπορούν να εξασφαλίσουν μια επιστροφή του κοινού και να δώσουν στους ανθρώπους περισσότερα από αυτά που θέλουν. Αυτό ήταν πάντα ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας του Χόλιγουντ το οποίο πληρώνει για να γυρίζονται και να διανέμονται πολλά άλλα είδη ταινιών”, ανέφερε.

Ο Νόλαν σέβεται τις απόψεις πολλών θεατών που πιστεύουν ότι το Χόλιγουντ στερείται πρωτοτυπίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν κουραστεί από τις ταινίες με υπερήρωες, καθώς το Marvel Cinematic Universe και το DC Universe συνεχίζουν να βγάζουν σίκουελ με επίκεντρο τους διάφορους χαρακτήρες τους. Ωστόσο, πιστεύει ότι μια υγιής “ισορροπία” μεταξύ νέων συμμετοχών και σειρών ταινιών είναι σημαντική για να διασφαλίσει ότι το Χόλιγουντ βγάζει χρήματα και κρατά τους θαυμαστές χαρούμενους.

“Πρέπει επίσης να υπάρχει πάντα σεβασμός στην επιθυμία του κοινού για κάτι νέο. Αυτή είναι μια από τις μεγάλες συγκινήσεις του να πηγαίνεις σινεμά και να βλέπεις ένα τρέιλερ για μια ταινία που δεν έχεις ακούσει ποτέ ή ένα είδος ταινίας που δεν έχεις δει”, είπε. «Ένα υγιές οικοσύστημα στο Χόλιγουντ έχει να κάνει πάντα με την ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών πραγμάτων. Έτσι ήταν πάντα”, πρόσθεσε.

Τα προαναφερθέντα σχόλια έρχονται αφού ο θρυλικός σκηνοθέτης, Μάρτιν Σκορσέζε, κατακεραύνωσε την παρουσία ταινιών κόμικ, υπονοώντας ότι έχουν παραμορφώσει την κοινωνία και δεν αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό κινηματογράφο, προσφέροντας μόνο φευγαλέα ψυχαγωγία. Προέτρεψε μάλιστα τον Νόλαν και άλλους συναδέλφους του να “σώσουν τον κινηματογράφο” και να αποκαταστήσουν την ποιότητά του. Ο Νόλαν, ωστόσο, είναι ίσως περισσότερο γνωστός για την τριλογία “The Dark Knight”, τριών ταινιών που κατατάσσονται μεταξύ των καλύτερων όλων των εποχών στο είδος και είχαν τεράστια εισπρακτική επιτυχία.


Διαβάστε επίσης: Ο Κρίστοφερ Νόλαν έκοψε 30 ημέρες γυρισμάτων από το “Oppenheimer” για να γλιτώσει χρήματα

Share.

Comments are closed.